ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/11/10

Εκλογές με θύματα

Από αιματηρά επεισόδια σημαδεύτηκε η εκλογική διαδικασία στην Αίγυπτο. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Προβάδισμα για το κυβερνών κόμμα. Νοθεία καταγγέλλει η Μουσουλμανική Αδελφότητα

 
 
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που αμαύρωσαν το χθεσινό πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο.
Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να προηγείται, ενώ "εξασθενημένη" φαίνεται να "βγαίνει" από την εκλογική αναμέτρηση η ισλαμιστική αντιπολίτευση.
Η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, νικητής του πρώτου γύρου θα είναι το Εθνικό
Δημοκρατικό Κόμμα (PND) του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το σημαντικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε σήμερα τη διαδικασία ανακοινώνοντας "πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα γίνει δεκτό". Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία επισήμως είναι εκτός νόμου,  υποστηρίζει 130 υποψηφίους. Το 2005 οι υποψήφιοι της οργάνωσης κέρδισαν μία στις πέντε έδρες.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Πληροφοριών, Ανάς ελ-Φέκι, από την πλευρά του δήλωσε ικανοποιημένος για "τον υψηλό βαθμό διαφάνειας" των εκλογών της Κυριακής, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα "περιορισμένα" επεισόδια δεν "επηρέασαν τη γενικότερη διεξαγωγή και την ακεραιότητα των εκλογών", αλλά και ότι "οι θάνατοι δεν συνδέονται με τις εκλογές".
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρατηρητές έκαναν λόγο για δύο ή τέσσερις νεκρούς κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων, ενώ  η αγγλόφωνη Egyptian Gazette αναφέρει θανάτους στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, το Δέλτα του Νείλου και τη νότια Αίγυπτο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες