ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/11/10

ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΕΡΙ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!

ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΕΙΑΣ !!!

Κατελήφθη δια της βιας το κτίριο της αρχιμουφτείας. Το πρωί του Σαββάτου εταιρία σεκίουριτυ που είχε νοικιάσει ο διευθυντής πρωτοκόλλου του Γκέντσεφ,  προέδρου του δήθεν ανωτάτου Συμβουλίου, μαζί με την δικαστική επιμελήτρια Μαριάν Πέτκοφ χρησιμοποιώντας βία κατέλαβαν το κτίριο της αρχιμουφτείας. Επωφελούμενοι από κάποια παραθυράκια του νόμου, με την επίκληση χρέους της αρχιμουφτείας για φόρους και κινητά τηλέφωνα ύψους 300.000 ευρώ,  και παραποιώντας την αλήθεια, μπήκαν παράνομα με την βοήθεια της αστυνομίας στο κτίριο της οδού “Bratya Miladinovi” 27, για να διαπιστώσουν την περιουσιακή κατάσταση.

 Εκφοβίζοντας αυτούς που εργαζόταν μέσα και χρησιμοποιώντας την αστυνομία τους έβγαλαν έξω. Μουσουλμάνοι που διαμαρτηρήθηκαν μπροστά στους αστυνομικούς άκουσαν τον αστυνομικό να τους λέει τα εξής λόγια σοκ : Αν δεν είστε ευχαριστημένοι από τη χώρα, να φύγετε ! ¨.   

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό εκατοντάδες μουσουλμάνοι κύκλωσαν το κτίριο της αρχιμουφτείας. Όμως τα ΜΑΤ και η αστυνομία εμπόδισαν την είσοδο τους στο κτίριο. Ταυτόχρονα μουσουλμάνοι από όλη τη Βουλγαρία βγήκαν στον δρόμο προς την πρωτεύουσα…

Δίπλα στους μουφτήδες και τους θρησκευτικούς λειτουργούς, μετά από τηλεφωνήματα ψηφοφόρων, ήρθαν επιτόπου και οι βουλευτές του κόμματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (HÖH) Ονάλ Λουτφί, Κασίμ Νταλ και Τσετίν Καζάκ για να εμποδίσουν την αύξηση της έντασης. Η αστυνομία όμως ούτε αυτούς τους έβαλε στο κτίριο και ενώ θα έπρεπε βάσει νόμου να βοηθήσουν, φέρθηκαν με κρύο και αναίσθητο τρόπο. 

Η αύξηση της έντασης ήταν θέμα στιγμής. Εκείνη την σπίθα την απέτρεψε μόνο η ψύχραιμη συμπεριφορά των μουσουλμάνων. Και το κακό δεν θα γινόταν στους 3-5 άρπαγες που ήταν μέσα στο κτίριο ή στην αστυνομία ή στον Γκέντσεφ που επί 20 χρόνια υποδαυλίζει τη φωτιά, αλλά στους φιλήσυχους μουσουλμάνους. Η κρατική αστυνομία και οι μουσουλμάνοι πολίτες  έμπαιναν σε μια άνευ επιστροφής κατάσταση ! 

Ο εισαγγελέας Σόφιας Νικολάϊ Κοκίνοφ ενδιαφέρθηκε σχετικά με το αν η είσοδος της δικαστικής επιμελήτριας Πάνκοφ ήταν ή όχι παράνομη. Ακόμα και σε εκείνον όμως κανένας δεν μπόρεσε να δείξει την σχετική δικαστική εντολή. Μετά από αυτό, μπήκε μέσα στο κτίριο, ενημερώθηκε και έδωσε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο και να σφραγιστεί έως την Δευτέρα. Οι Τσετίν Καζάκ και Ονάλ Λουτφί μπήκαν στο κτίριο μαζί με τον εισαγγελέα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες