ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/12/10

Στο κελί του ...Όσκαρ Γουάιλντ!

Κρίσιµη είναι η εβδοµάδα που αρχίζει για τον Τζούλιαν Ασάνζ. Από το κελί του στην αποµόνωση των φυλακών Γουάντσγουορθ _ το ίδιο κελί όπου κλείστηκε το 1895, καταδικασµένος για οµοφυλοφιλία, ο Οσκαρ Ουάιλντ _ ο ιδρυτής της Wikileaks θα οδηγηθεί αύριο για δεύτερη φορά σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Στο κελί του ...Όσκαρ Γουάιλντ!
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εµφανίζονται να δροµολογούν τη δίωξή του. Την Παρασκευή, µία από τους βρετανούςδικηγόρους που εκπροσωπούν τον Ασάνζ χαρακτήρισε επικείµενη την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του από τις ΗΠΑ. Αξιωµατούχος του αµερικανικού υπουργείου ∆ικαιοσύνης το διέψευσε. Σύµφωνα µε πληροφορίες της βρετανικής «Independent» εντούτοις, µια πρώτη ακρόαση στο Καπιτώλιο µε στόχο την επικαιροποίηση του νόµου περί κατασκοπείας είναι πιθανό να διεξαχθεί ακόµα και την ερχόµενη Πέµπτη.
Ο νόµος χρονολογείται στο 1917και δεν θεωρείται επαρκής για τη δίωξη του Ασάνζ και του Wikileaks. Οταν η αµερικανική κυβέρνηση επιχείρησε να τον χρησιµοποιήσει για να τιµωρήσει τους «New York Times» που είχαν δηµοσιεύσει τα Pentagon Papers, τη µυστική έκθεση της CIA για το Βιετνάµ που είχε αποκαλύψει ο Ντάνιελ Εσλµπεργκ, απέτυχε. Ηδη όµως υπάρχουν στα σκαριά δύο νοµοσχέδια που µπορεί να προσφέρουν στον αµερικανό υπουργό ∆ικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ τα θεσµικά εργαλεία που αναζητεί ώστε να κινηθεί κατά του Ασάνζ. Το ένα από αυτά, µε πρωτοβουλία του ρεπουµπλικανού βουλευτή Πίτερ Κινγκ, καθιστά παράνοµη τη δηµοσίευση των ονοµάτων πληροφοριοδοτών του στρατού ή των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η βρετανική «Guardian» δεν αποκλείει το ενδεχόµενο οι δικηγόροι του Ασάνζ να διατυπώσουν αύριο στο Λονδίνο νέες καταγγελίες για αµερικανικές παρεµβάσεις στην υπόθεση κατά του Wikileaks και του ιδρυτή της.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες