ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/12/10

Αρωμα βορείων προαστίων

Οι έξι συλληφθέντες σύχναζαν σε «αθώα» περιφερειακά στέκια, είναι γνωστοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν μικρή... δράση

Οι έξι νεαροί συλληφθέντες προσάγονται στην Ευελπίδων κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.
Παιδιά των βορείων προαστίων και «μεταλλαγμένοι» πρώην «γκαζάκηδες» χαρακτηρίζονται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της «ανώνυμης» οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πριν από μία εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Αρμόδια στελέχη δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι έχουν στα χέρια τους έναν αυτόνομο πυρήνα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά δεν το λένε ανοιχτά, γιατί απλώς δεν έχουν τίποτα που να το αποδεικνύει και κατά βάθος εύχονται να αποκτήσει... διαφορετικό όνομα η οργάνωση, από την πορεία των ερευνών.
Είναι αλήθεια ότι τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου απογοητεύτηκαν, όταν διαψεύστηκε η αρχική τους εκτίμηση ότι μπορεί να είχαν βρει τη «Σέχτα Επαναστατών», που τους απασχολεί ως η πιο σκληρή τρομοκρατική οργάνωση σήμερα στην Ελλάδα, αλλά έλαβαν ένα μήνυμα που δεν είναι καθόλου δευτερεύον.
Ο οπλισμός
Οτι δηλαδή το κεφάλαιο τρομοκρατία είναι πολύ πιο ανησυχητικό, απ' ό,τι μόλις πριν από έναν χρόνο. Ο οπλισμός που βρέθηκε στις τέσσερις γιάφκες, στη νέα Σμύρνη, στον Πειραιά, στην Καλλιθέα και στο Αγρίνιο μπορεί να είναι «καθαρός», είναι όμως η πιο τρανή απόδειξη ότι το «αντάρτικο πόλης» στην Ελλάδα έχει ήδη δημιουργήσει εστίες που δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.
Οι έξι συλληφθέντες είναι γόνοι μεσαίων οικογενειών, γνωστοί στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά χωρίς δράση τέτοια (κάποιοι από αυτούς) που να δημιουργεί υποψίες.
Οπως λένε οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν, δεν πήγαν ούτε μία φορά στα Εξάρχεια (κάποιοι κινούνταν στο Χαλάνδρι στο Ψυχικό αλλά και στο Φάληρο), σύχναζαν σε «αθώα» περιφερειακά στέκια και έπαιρναν μέτρα προστασίας και αλληλοκάλυψης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ελεύθερος δύο μέρες πριν συλληφθεί
Ο μεγαλύτερος της ομάδας γεννήθηκε στις 15/2/1979 στην Αθήνα και εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος. Εκτός από πιο «παλιός», είναι και αυτός με την πιο πλούσια ιστορία στον αντιεξουσιαστικό χώρο, από τους υπόλοιπους συλληφθέντες. Θεωρούνταν από παλιά ύποπτος από την Αντιτρομοκρατική, για συμμετοχή σε εμπρηστικές και πιθανόν και βομβιστικές ενέργειες, καθώς και για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή, αλλά ποτέ δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. Το στοιχείο που φάνηκε ότι «δένει» τις δραστηριότητες που του καταμαρτυρούν οι αρχές, ήταν ότι στις 22 Μαΐου του 2008 είχε βρεθεί η μοτοσικλέτα του στο εργοτάξιο πίσω από το Εφετείο Αθηνών, όπου εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομάντο Χρήστος Τσουτσουβής». Δύο μέρες πριν από τη σύλληψή του κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο ανακριτή για την παραπάνω εμπρηστική επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ
Ο «Δούρειος Ιππος» για την Αντιτρομοκρατική
Γιος γιατρού, γεννήθηκε στο Μαρούσι. Είναι γνωστός στην Αστυνομία για αντιεξουσιαστική δράση, αλλά όχι «στοχοποιημένος» από την Αντιτρομοκρατική, όπως έλεγε αρμόδιος αξιωματικός.
Είναι φοιτητής της Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αυτή του η σχέση με τη συμπρωτεύουσα είναι που έχει προσανατολίσει τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό συνέβαλε και μια συνομιλία του που καταγράφηκε, με τον έτερο συλληφθέντα, Δημήτρη Μιχαήλ, που εκτός των άλλων αναφέρουν πως «ψήνουν» κάποιον με το ψευδώνυμο «πρόεδρος» να ανέβει μαζί τους στη Θεσσαλονίκη, όπου προγραμμάτιζαν να πάνε στις 21 Δεκεμβρίου. Ο Κ. Σακκάς, όπως λένε αστυνομικοί, ήταν μαζί με τον Καραγιαννίδη όταν νοίκιασε τη γιάφκα του Πειραιά, εμφανιζόμενοι ως Κύπριοι φοιτητές και δίνοντας αριθμούς τηλεφώνων από Κύπρο και Ισπανία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η σχέση του με τον Γεράσιμο Τσάκαλο, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον Π. Αργυρού την 1η Νοεμβρίου στο Παγκράτι, ήταν ο «Δούρειος Ιππος» για να εισχωρήσουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στην οργάνωση. Από την παρακολούθησή του έμαθαν για πρώτη φορά τις επαφές του και εντόπισαν τους καταζητούμενους Καραγιαννίδη και Μητρούσια και έφτασαν και στις γιάφκες.
ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Νοίκιασε το διαμέρισμα στην Καλλιθέα
Είναι η κοπέλα του Κώστα Σακκά και κανείς δεν την ήξερε πριν προκύψει η σχέση της με την ένοπλη ομάδα που εξαρθρώθηκε. Γεννήθηκε στις 15/9/1984 στην Αθήνα. Ανήκει και αυτή, σύμφωνα με την αστυνομία, στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Εργαζόταν σε καφετέρια στην περιοχή του Κάραβελ. Η 26χρονη είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στην Καλλιθέα, όπου έμενε με τον Σακκά.
Ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς αποτελεί το ότι στο σπίτι της Αντωνίου βρέθηκε ηλεκτρονικό εισιτήριο από το οποίο προκύπτει ταξίδι των καταζητούμενων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς», Γιώργου και Μιχάλη Νικολόπουλου και Νταμιάνο Μπολάνο, του Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθη μαζί με τον Παναγιώτη Αργυρού για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων, του Παναγιώτη Μασούρα και Χάρη Χατζημιχελάκη, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για την υπόθεση των «Πυρήνων», καθώς και του Κώστα Σακκά, στην Ολλανδία το Πάσχα του 2008.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Εκπληξη για τους αστυνομικούς
Ο πιο «άσημος» της παρέας, η παρουσία του οποίου ήταν έκπληξη για τους αστυνομικούς, αφού μέχρι τώρα δεν τον ήξεραν, ούτε είχε σταμπαριστεί ποτέ για οτιδήποτε. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9/12/1984 και είναι φοιτητής των ΤΕΙ Λασιθίου, στο Τμήμα Διατροφολογίας, που εδρεύει στη Σητεία όπου και συνελήφθη.
Ανάμεσα στα πράγματά του βρέθηκαν στικάκια με ηλεκτρονικό αρχείο που περιείχε όλες τις προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη», πρακτικά από τη δίκη, καθώς και βιβλία που αναφέρονται στο αντάρτικο πόλης και στον «ανορθόδοξο πόλεμο».
Κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων, διαπιστώθηκε ότι είχε συναντήσεις με όλους τους υπόλοιπους συλληφθέντες και επισκεπτόταν συχνά τις γιάφκες, δείχνοντας ότι είναι ισότιμο μέλος της ομάδας. Και αυτός στην απολογία του δήλωσε άθρησκος και δεν δέχτηκε να πει τίποτα για την υπόθεση.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες