ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/12/10

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε πλήρη «παράλυση» θα βρίσκεται η χώρα αυτή την εβδομάδα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Οι περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις και συνδικάτα έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τρίτη από τη Βουλή με τη διαδικασία του
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα
κατεπείγοντος και αφορά όχι μόνο τις ΔΕΚΟ αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους όρους του Μνημονίου.
Αναλυτικά. Σε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 13.00 προχωρούν την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Οι εργαζόμενοι της χώρας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ. Ενώ ο αγώνας των εργαζομένων θα κορυφωθεί με τη 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη, στην οποία θα συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν προκηρύξει:
Εξάωρη στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.
Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.
24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.
Απεργία στις τράπεζες
Στην κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου προχώρησε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».
Έτσι το πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ αποφάσισε, συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη 13:00 την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.
Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.
Χωρίς ΜΜΕ
24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει για Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα portals, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς αυτές τις ημέρες, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες