ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/12/10

Η εβδομάδα της μεγάλης σύγκρουσης

Σκηνικό οξύτατων αντιδράσεων, με αδιάκοπες κινητοποιήσεις, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί
 
Η εβδομάδα της μεγάλης σύγκρουσης
μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τις συμβάσεις εργασίας.
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Σώματος, αύριο, Τρίτη.
Για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ την Τρίτη, θα πραγματοποιήσουν τρίωρη παναττική στάση εργασίας (12.00-15.00).
Δυναμικές κινητοποιήσεις από χθες έχουν ξεκινήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πραγματοποίησαν εξάωρη στάση εργασίας (10.00-16.00) ενώ σήμερα, Δευτέρα, θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη στάσεις εργασίας. ΟΣΕ και Προαστιακός, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 24ωρη απεργία.
Οι τράπεζες, όπως αποφάσισε η ΟΤΟΕ, θα απεργήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη, 14 και 15 Δεκεμβρίου, ενώ απεργία διαρκείας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα από αύριο.
Τα ΜΜΕ, από την πλευρά τους, θα "σιγήσουν" την Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο με τρεις 24ωρες απεργίες.
Αντιδρά η Αντιπολίτευση
Έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να τάσσεται κατά των μαζικών απολύσεων διαμηνύοντας πως "ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στο αδιέξοδο που οδηγεί η κυβέρνηση τη χώρα".
Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε την Παρασκευή στη Βουλή πως "πάμε για γενικευμένη ισοπέδωση προς τα κάτω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας", ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην ίδια συνεδρίαση ότι "κυβέρνησή αποδεικνύεται μοιραία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Φέρατε στην Ευρώπη το ΔΝΤ και εργασιακές σχέσεις Λατινικής Αμερικής”.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες