ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/12/10

Μειώσεις αποδοχών και στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ


Το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει γραπτώς τις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ για την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους
Το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει γραπτώς τις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ για την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους   (Φωτογραφία:  ICON )
Μειώσεις αποδοχών και πλαφόν στις ανώτατες αμοιβές των εργαζομένων στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ΔΕΚΟ, θα ζητήσει τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών από τις διοικήσεις των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως η επέκταση των μισθολογικών αλλαγών στις ΔΕΚΟ και στις εισηγμένες επιχειρήσεις όπου το Δημόσιο διαθέτει πλειοψηφική συμμετοχή θα οδηγήσει σε βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος.

Έτσι, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και της μεγιστοποίησης των εσόδων θα υπάρξουν μισθολογικές περικοπές στον ΟΠΑΠ όπου το Δημόσιο διαθέτει το 34%, στα Ελληνικά Πετρέλαια (35,48%), στη ΔΕΗ (51,12%), στην ΕΥΑΘ (74,02%), στην ΕΥΔΑΠ (61,33%), στον ΟΛΘ (74,27%), στον ΟΛΠ (74,14%), αλλά ενδεχομένως και στον ΟΤΕ, όπου το Δημόσιο διαθέτει το 16% των μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει από την επόμενη εβδομάδα γραπτώς τις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ για την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους, ζητώντας περικοπές στις τακτικές αποδοχές και στα μπόνους, αλλά και στις ανώτατες αμοιβών. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση για την εφαρμογή των μέτρων θα ανήκει στις διοικήσεις και στις Γενικές Συνελεύσεις, ωστόσο η μετοχική παρουσία του Δημοσίου προδικάζει για τις αποφάσεις.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν πως οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των εισηγμένων ΔΕΚΟ και θα τις καταστήσουν πιο ελκυστικές εν όψει των νέων αποκρατικοποιήσεων.

Παρεμβάσεις θα υπάρξουν και στον τραπεζικό χώρο. Στο Επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπεται υπαγωγή όλων των εργαζομένων στις τράπεζες στο καθεστώς του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή άμεση αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και αυτό πρέπει να γίνει έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2011.

Ήδη με κεντρική παρέμβαση οι αποδοχές των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα περικόπτονται κατά 10%, ενώ κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν αντίστοιχη παρέμβαση να ισχύσει και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες