ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/12/10

Σε κρίσιμο σημείο η ΑΤΕ

Με απεγία απαντούν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ στην απαίτηση της διοίκησης και του υπουργείου Οικονομικών για περικοπή 10% στο εισόδημα προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως συμφωνήθηκε με την τρόϊκα

 
 
Σε ανοδική τροχιά κινείται η μετοχή της ΑΤΕ στο χρηματιστήριο, μετά τη διαρροή πληροφοριών ότι επίκειται η συγχώνευσή της με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εξυγίανσης της τράπεζας για να μειωθούν τα χρέη της.
Επίσης οι πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι το οποίο επίσης τροφοδότησε την αγορά της μετοχής της ΑΤΕ και την ανοδική της πορεία.

Την ίδια ώρα όμως, η διοίκηση ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δέχονται περικοπή αποδοχών κατά 10%, που προέρχονται από τα μπόνους και τα επιδόματα και όχι από το βασικό μισθό, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Συλλόγου των εργαζομένων.
Η μείωση, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, γίνεται κατ'απαίτηση της τρόϊκας έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος (ύψους 40 εκ. ευρώ) προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση και να προχωρήσει η τράπεζα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι που συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου αντιδρούν και προγραμματίζουν σε πρώτη φάση 24ωρη απεργία ενώ προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών ακολούθησε σκληρή γραμμή, λέγοντας ότι εάν διοίκηση και εργαζόμενοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα εξυγίανσης, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα νομοθετήσει σχετικά, οπότε και θα το επιβάλλει.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα για την εξυγίανση της ΑΤΕ, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για να προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ αλλά και να μην υπαχθεί η τράπεζα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Από τη δική του πλευρά, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης επισήμανε πως δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος της ΑΤΕ ενώ πρόσθεσε ότι πολλά σενάρια έχουν διατυπωθεί αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

ΠΗΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες