Υβριστικές και συκοφαντικές θέσεις του υπεύθυνου των Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε. (2000-2004), Κρίς Πάτεν, για τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτονται σε νέα έγγραφα του WikiLeak που ήρθαν πριν λίγο στην δημοσιότητα: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί από τη συμπεριφορά του Κύπριου ηγέτη, Τάσσου Παπαδόπουλου", ανέφερε ο Κρίς Πάτεν, "καθότι ήξερε με ποιον είχε να κάνει. Είναι ο δικηγόρος του σφαγέα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς" λέει ο Εγγλεζος τρεις μόλις ημέρες μετά το απορριπτικό δημοψήφισμα στην Κυπριακή Δημοκρατία για το «Σχέδιο Ανάν».
Και μάλιστα έδινε και λύση για το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η εξέλιξη: "Πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εστιάσει όλες τις προσπάθειες στο πως θα ξοδέψει χρήματα στα κατεχόμενα εδάφη"! Ο αλαζονικός τελευταίος αποικιοκράτης (τελευταίος αποικιακός διοικητής του Χονγκ Κονγκ), ενώ στολίζει και τα νέα μέλη της Ε.Ε.: "Ορισμένα από τα νέα μέλη δεν θα τα ήθελες στο δείπνο σου, παρά μόνον εάν είχε ένα πολύ μακρύ κουτάλι για να χρειαστεί να είσαι κοντά τους"!
Ο Κρις Πάτεν, ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Ρώσο ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχοντας επιστρέψει μόλις πριν μια εβδομάδα από τη
Ρωσία, εκτιμά ότι ο Πούτιν φαίνεται απόλυτα λογικός άνθρωπος όταν συζητά για τη Μέση Ανατολή ή για την ενεργειακή πολιτική, μέχρις ότου η συζήτηση περιστραφεί γύρω από τον ισλαμικό εξτρεμισμό και τον Καύκασο!
«…Τα μάτια του Πούτιν μετατρέπονται σε μάτια δολοφόνου», ήταν η χαρακτηριστική φράση που καταγράφεται στο έγγραφο! Για να συνεχίσει το παραλήρημα, θέτοντας ερωτήματα για τον… χαρακτήρα του Πούτιν βασιζόμενος στο οικογενειακό του ιστορικό: "Ο παππούς του ήταν μέλος της προσωπικής ασφαλείας του Λένιν, ο πατέρας του σκληροπυρηνικό στέλεχος του σοβιετικού κομουνιστικού κόμματος και ο ίδιος αποφάσισε σε πολύ μικρή ηλικία να σταδιοδρομήσει στην KGB"…
Προφανώς είχε ξεχάσει τα εγκλήματα της βρετανικής αποικιοκρατίας σε ολόκληρο το κόσμο ή μάλλον όταν σκοτώνουν οι Εγγλέζοι δεν είναι έγκλημα αλλά "αποκατάσταση της τάξης"...
Ο Κριν Πάτεν δεν μπορούσε να συγχωρήσει μάλιστα, στα ίδια έγγραφα ότι η Ε.Ε. άφηνε ακόμα εκτός την Τουρκία και ανέφερε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στη Γερμανία, όχι στη Γαλλία, όπου οι απόψεις του τότε προέδρου Ζακ Σιράκ, θα μπορούσαν να αλλάξουν σε ένα λεπτό…
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου