ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/12/10

Κι αυτοί, στρουθοκαμηλίζουν!


Δεν μπορεί, ο Γιώργος, που είναι λάτρης της τεχνολογίας, θα μπήκε στο ίντερνετ να δει τα χάλια μας. Όχι τα δικά μας. Τα χάλια της Αθήνας, αλλά, κυρίως, το ξύλο που τρώνε οι «ένοικοι» της Βουλής.
Δεν είχε δελτία χθες και μάλλον θα είδε ό,τι συνέβη στον mac του.
Άραγε, το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι που κατέβηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, επειδή τους κόβει τη... ζωή, το πήρε; Δεν μιλάω για το ξύλο που έφαγε ο Χατζηδάκης. Μπορεί να ήταν τραμπούκοι, μπορεί να ήταν κουκουλοφόροι, μπορεί να ήταν χαβαλέδες, μπορεί να ήταν και αγανακτισμένοι πολίτες, που δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά τους τα μούτρα των πολιτικών.

Μιλάω για την αγανάκτηση που έβγαζε ο κόσμος στις αυθόρμητες διαδηλώσεις.
Το δεν πάει άλλο, το ξυπνήστε και σταματήστε να μας ξεζουμίζετε.
Να το χέσω, κύριοι, που βγαίνετε στις τηλεοράσεις και λέτε ότι καταλαβαίνετε τον κόσμο, που δεν τα βγάζει πέρα και τον συμπονάτε.
Σκατά τον συμπονάτε. Χρόνια τώρα του πίνετε το αίμα. Μέχρι πού νομίζετε ότι μπορεί να είναι το όριό του;
Η Αλέκα, μια μέρα πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το είπε στον Γιώργο: «Θα σας πάρουν με τις πέτρες και εσάς και όποια κυβέρνηση σαν και σας είναι απέναντι στον λαό». Και μια μέρα μετά έρχεται η επίθεση στον Χατζηδάκη.
Δε χρειαζόταν να το πει η Αλέκα, για να μην προλάβουν κάποιοι να πουν ότι υποκινεί το ΚΚΕ τα επεισόδια.
Τη δύναμη του όχλου την γνωρίζετε. Τη βλέπετε και στα γήπεδα και παντού. Δεν θέλει πολύ να ξεφύγει μια κατάσταση. Κι όταν ο άλλος κιόλας μπαίνει στο στόμα του λύκου;
Τι ήθελες κι εσύ βρε άμοιρε Χατζηδάκη να κάνεις τη βόλτα σου την ώρα της πορείας; Τι περίμενες, δηλαδή, να σε δουν και να σου σφίξουν το χέρι; Κάτσε μέσα εκεί που είσαι και βγες τη νύχτα.
Εσείς φταίτε γι αυτό. Να κρύβεστε, εννοώ. Οι πολιτικοί. Αν ήσασταν σωστοί απέναντι στο λαό, δεν θα είχε λόγο να κάνει ό,τι κάνει.
Ναι, είναι σαφές ότι η βία είναι αναποτελεσματική από όπου κι αν προέρχεται. Και κανείς δε νομιμοποιείται να σηκώσει το χέρι και να χτυπήσει τον οποιοδήποτε.
Υπάρχει, όμως, και η βία που ασκεί καθημερινά στο πορτοφόλι του Έλληνα φορολογούμενου η κάθε κυβέρνηση. Η τιμωρία αυτής της πολιτικής, δεν είναι ούτε οι μολότοφ ούτε οι χειροδικίες ούτε το σπάσιμο περιουσιών.
Η τιμωρία είναι στην κάλπη. Έτσι τιμωρήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση. Έτσι έστειλε μήνυμα στην τωρινή ο λαός, στις τελευταίες εκλογές.
Άσχετα αν αυτοί στρουθοκαμηλίζουν και δεν το βλέπουν. Ή ακόμη χειρότερο να ερμηνεύουν και να προπαγανδίζουν ότι είναι νικητές.
Η δύναμη του λαού, είναι αυτή που ανεβοκατεβάζει εκπροσώπους του στη Βουλή.
Αρκεί αυτή τη δύναμη να τη χειρίζεται με βάση τη λογική και όχι με βάση το συμφέρον!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες