ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/12/10

Ισπανία: Δημοπρασία υπό τη σκιά της Moody’s

Με την απειλή της υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας προχωρά σήμερα στην τελευταία δημοπρασία ομολόγων της για το 2010 η Ισπανία. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους επενδυτές ότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες για το 2011 υπονομεύεται από την προειδοποίηση της Moody’s ότι θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους, χωρίς καν να έχουν συμπληρωθεί τρεις μήνες από την προηγούμενη υποβάθμιση.
Η Ισπανία θα δημοπρατήσει σήμερα 10ετή και 15ετή ομόλογα, με στόχο να αντλήσει έως 3 δισ. ευρώ. Η αύξηση του κόστους δανεισμού χθες, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει το στόχο για 4 δισ. ευρώ.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας άγγιξε χθες τα υψηλά δέκα ετών, στο 5,56%, κλείνοντας τελικά στο 5,5%, καθώς η Moody’s δήλωσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του Aa1.
Όπως ανέφερε ο οίκος, η κεντρική κυβέρνηση, οι περιφερειακές διοικήσεις και οι τράπεζες θα απαιτήσουν χρηματοδότηση 290 δισ. ευρώ το 2011, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα είναι ευάλωτη σε τυχόν περαιτέρω επεισόδια χρηματοδοτικής έντασης. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες