16/12/10

Νέα απεργία στα ΜΜΕΜετά την άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και Σάββατο. Εφημερίδες ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν αύριο τα κυριακάτικα φύλλα
Σε μετωπική σύγκρουση με τους εκδότες οδηγείται η ΕΣΗΕΑ, που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την Παρασκευή και το Σάββατο.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην βγουν τα φύλλα της Κυριακής, με ότι αυτό σημαίνει για τα έσοδα των εκδοτικών συγκροτημάτων. Ήδη τουλάχιστον, δύο εφημερίδες αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Κυριακάτικη έκδοση την Παρασκευή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, απηύθυνε κάλεσμα στους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις μετά την άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Καλεί  τις Ενώσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ να προσέλθουν επειγόντως στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί επίσης, κάθε επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που δέχεται να προσέλθει σε συμφωνία με τα σωματεία στην ενημέρωση , να δεχθεί άμεσα τα εξής σημεία:
1. Διατήρηση των θέσεων εργασίας – όχι στις απολύσεις.
2. Δέσμευση για μη καταφυγή σε εκβιαστικές «επιχειρησιακές» ή «ατομικές», τάχα, συμβάσεις.
3. Δέσμευση για την από κοινού με τα σωματεία στήριξη των πόρων των Ταμείων.
4. Αναγνώριση όλων των διατάξεων των ΣΣΕ, καθώς και των Ιδιωτικών Συμφωνιών και συμφωνία εφαρμογής αυτών.
5. Η όποια συμφωνία θα έχει ισχύ και για τα μη μέλη των Ενώσεων.
6. Θα έχει ημερομηνία λήξης την 31/12/2011 και θα ενταχθεί στην ΣΣΕ που θα υπογραφεί με τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες