ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/1/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 28/01/2011

Δεν θα πας πουθενά

Δεν θα πας πουθενά 
Πρώτο μέλημά της έχει κάνει η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού την ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί εντός των ημερών ώστε να μιλήσουν με αριθμούς και να τελειώσουν την υπόθεση. Τον άλλον μήνα κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Ενεργοποιείται για Μπλάνκο, Ντουγκλάο, Αμπντούν, Καραγκούνη ενόψει καλοκαιριού το «τριφύλλι».

Η επιθυμία να παραμείνει «πράσινος» ο Λουκάς Βύντρα είναι δεδομένη, κάτι στο οποίο υπάρχει ομοφωνία από τους Γόντικα, Πολέμη, Νίκα και Βεκρή. Η πρώτες επαφές που έγιναν με τον Έλληνα αμυντικό ήταν περισσότερο αναγνωριστικές, αλλά πλέον θα κάτσουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές και θα μιλήσουν με ποσά. Βάσει του τρέχοντος συμβολαίου του ο Βύντρα λαμβάνει 450.000 ευρώ ετησίως και από την πλευρά του Παναθηναϊκού φέρονται διατεθειμένοι να ξεκινήσουν τις συζητήσεις από τις 500.000 ευρώ, συν τα όποια μπόνους. Ο μπακ του «τριφυλλιού» από την άλλη, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του, θα ζητήσει μια καλή αύξηση, με τα ποσά που ακούγονται να είναι από 700.000 έως 800.000 ευρώ.

Βάσει του φορολογικού συστήματος που ισχύει πλέον είναι πολύ δύσκολο να πάρει αυτά τα ποσά, αλλά η καλή θέληση για συνέχεια της συνεργασίας τους και από τις δύο πλευρές, θα παίξει σημαντικό ρόλο. Η «χρυσή» τομή είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κοντά στις 600.000 ευρώ, ενώ στον Παναθηναϊκό δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία από το φιλολογικό ενδιαφέρον άλλων ομάδων (ΠΑΟΚ, Λάτσιο), αφού δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.

Τον άλλο μήνα το Δ.Σ.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (19 Φεβρουαρίου) θα περιμένουν στον Παναθηναϊκό πριν διεξαχθεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, από το οποίο θα προκύψει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει καλοκαιριού και θα διευθετηθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πλάνο για την επόμενη χρονιά. Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, αφού μετά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έχουν κριθεί πολλά, κατά πάσα πιθανότητα, για το υπόλοιπο της σεζόν. Το «φλέγον» θέμα δεν είναι άλλο από το μεταγραφικό, αφού οι «πράσινοι» θέλουν κινηθούν νωρίς για να «κλείσουν» κάποιους συγκεκριμένους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα, πριν είναι πολύ αργά.

Οι στόχοι είναι ήδη γνωστοί, με τους Ντουγκλάο, Αμπντούν από την Καβάλα και τον Μπλάνκο από την ΑΕΚ να έχουν σειρά προτεραιότητας. Για τον Αργεντινό επιθετικό μάλιστα έχει γίνει ήδη μια διερευνητική επαφή, χωρίς να έχει κατατεθεί παρόλ’ αυτά πρόταση. Οι απαιτήσεις του παίκτη δεν ξεπερνούν τις 700.000, ποσό αρκετά ικανοποιητικό για έναν παίκτη της αξίας του. Από εκεί και πέρα ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού έχει ανέβει ο Θανάσης Καραγκούνης του Ατρομήτου, για τον οποίον υπάρχουν εξαιρετικές συστάσεις και θεωρείται σίγουρο πως θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του το καλοκαίρι.

Γιοβάνοβιτς για καλοκαίρι

Γιοβάνοβιτς για καλοκαίρι
Στο «ψυγείο» μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, το θέμα με τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Η Λίβερπουλ δεν τον πουλάει προς το παρόν, αλλά τον διαθέτει μόνο προς δανεισμό, κάτι που δεν ικανοποιεί τους «ερυθρολεύκους», οι οποίο προτίθενται να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι και τότε να επαναφέρουν το θέμα, μιλώντας όμως πάνω σε νέα βάση και διαφορετικές οικονομικές συγκυρίες.

Οι απαιτήσεις των «κόκκινων» κυμαίνονται στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θεωρείται μεγάλο από τους Πειραιώτες, βασιζόμενοι κυρίως στο γεγονός ότι οι Άγγλοι ζητούν τόσα χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος, ενώ δεν βρίσκεται και στα πλάνα της ομάδας. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το θέμα των ετήσιων απολαβών του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος λαμβάνει 3 εκατομμύρια ευρώ από τη Λίβερπουλ, ποσό που και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει πλέον σε άλλη ομάδα, ειδικά στην Ελλάδα.

Από Φεβρουάριο οι υπόλοιποι

Στάση αναμονής πρόκειται να κρατήσουν από εδώ και πέρα στον Ολυμπιακό, αφού ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας ενόψει καλοκαιριού, πάει για τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Στην περίπτωση του Οτσόα περιμένουν να δουν τι θα κάνει με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, με τα δημοσιεύματα του Μεξικού να κάνουν λόγο πως η Αμέρικα βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη του, σε περίπτωση που δεν τα βρουν. Όσον αφορά τον Ματίας Ντεγκρά, μπορεί να γίνουν κινήσεις για την απόκτησή του στις αρχές του επόμενου μήνα, να και από τη στιγμή που δεν επείγει κάτι ίσως μετατεθεί για λίγο αργότερα.

Αναφορικά με τον Κάρλος Σάντσες, θα μεταβεί στην Γαλλία άνθρωπος του Ολυμπιακού για να δει τον παίκτη να αγωνίζεται, κάτι που θα επαναληφθεί στο μέλλον. Η επιθυμία για την απόκτησή του είναι δεδομένη και θα γίνει σίγουρα πρόταση στη Βαλενσιέν το καλοκαίρι, αφού τον Ιανουάριο δεν τον έδινε. Στου Ρέντη μάλιστα έχει προταθεί και ο συμπαίκτης του Κολομβιανού μέσου, Πενετό, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Οι Έλληνες

Τα πάντα στην περίπτωση του Φορτούνη θα κριθούν από τις απαιτήσεις του Αστέρα Τρίπολης, κάτι βέβαια που ισχύει και για όλους του άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από την πλευρά του Ολυμπιακού, οι προσφορές θα είναι κοντά στις 400.000 με 500.000 ευρώ, ενώ ανάλογα με την περίπτωση ίσως υπάρχει μια μικρή αύξηση. Πλην του παίκτη των Αρκάδων, πιο κοντά θεωρείται η περίπτωση του Ανάκογλου, με τους Γεωργιάδη και Τάτο να ακολουθούν.

Όλα για όλα

Όλα για όλα
Ελάχιστα πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος η ΑΕΚ «φουλάρει» για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τους «εκλεκτούς» του Μανόλο Χιμένεθ. Σήμερα φτάνει στην Ελλάδα ο Μπάχα. Σκληρό «πόκερ» με Αστέρα Τρίπολης για Πουλίδο, «παράθυρο» για Χοσέ Κάρλος από Σεβίλλη, ενώ ελπίζει ακόμη για Γεωργιάδη. Το βράδυ φτάνει ο Μπάχα, το προφίλ του οποίου σκιαγραφεί στην «SportDay» ο Εντίνιο.

Τελειώνει του Μπάχα

Εντός της ημέρας αναμένεται να κλείσει το θέμα της απόκτησης του Ναμπίλ Μπαχά. Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές στο οικονομικό κομμάτι και λογικά σήμερα θα διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του παίκτη για να έχει σήμερα το πρωί ραντεβού με τους «κιτρινόμαυρους». Η διαφορά βρίσκεται στο ότι η ΑΕΚ προτείνει στον Μπαχά 6μηνο συμβόλαιο, με οψιόν για ακόμα ένα χρόνο, με τον Μαροκινό επιθετικό να επιθυμεί (σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία) συνεργασία για 2,5 χρόνια.

Ψώνια από Ελλάδα

Οι στόχοι από την εσωτερική αγορά είναι ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι. Η «Ένωση» έχει καταθέσει πρόταση για τον Ρούμπεν Πουλίδο και ελπίζει σε θετική εξέλιξη, ποντάροντας και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα ήθελε στα 32 του χρόνια να κάνει το μεγάλο βήμα. Στην ομάδα της Τρίπολης ο «Δικέφαλος» προσφέρει τον Λεονάρντο και οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο.

Σε ότι αφορά τον Γεωργιάδη, είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αλλά είναι πιθανό τα δεδομένα να αλλάξουν από το αποτέλεσμα που θα φέρει ο Πανσερραϊκός κόντρα στη Λάρισα. Ενδεχόμενη ήττα των Σερραίων περιορίζει σημαντικά τις ελπίδες παραμονής, πράγμα που ίσως οδηγήσει τον Πέτρο Θεοδωρίδη στο να μειώσει τις απαιτήσεις του για τον ποδοσφαιριστή.

Ελπίζει για Χοσέ Κάρλος

Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ είναι ο παράγοντας που ενδέχεται να δελεάσει τον Χοσέ Κάρλος και να πει το πολυπόθητο «ναι», σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Εμίλιο ντε λα Ρίβα, ο οποίος μίλησε στη «SportDay».

«Η Σεβίλλη έχει κοινοποιήσει στον Χοσέ Κάρλος ότι είναι καλύτερο γι’ αυτόν να πάει κάπου δανεικός. Ο Χιμένεθ επικοινώνησε πάλι μαζί μου για να ρωτήσει αν παραχωρείται ο παίκτης. Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ είναι υπαρκτό, αλλά δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθεί ο δανεισμός. Προς το παρόν ο Χοσέ Κάρλος δεν θέλει να φύγει από τη Σεβίλλη, αλλά αυτά αλλάζουν από μέρα σε μέρα και γι' αυτό δεν το αποκλείω. Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες (σ.σ.: Καρταχένα, Τενερίφη, Βαγιαδολίδ, Ουέλβα, Αλμερία). Στην περίπτωση που αλλάξει γνώμη και θελήσει να φύγει είναι προφανές ότι θα ήθελε να παίξει στην Primera Division, το γεγονός όμως ότι στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ της δίνει κάποιες πιθανότητες, διότι τον θεωρεί εξαιρετικό προπονητή και θα ήθελε να συνεργαστεί πάλι μαζί του. Προς το παρόν, όμως, θα ήθελε να παραμείνει στη Σεβίλλη».

Top Gun

Top Gun
Ένας υπερηχητικός Παναθηναϊκός συνέτριψε την Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ με 82-56 και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πήρε κεφάλι στον πέμπτο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας. «Κλειδιά» της νίκης η εξαιρετική άμυνα και η κυριαρχία στα ριμπάουντ (43-28). Τσαρτσαρής και Μπατίστ οι κορυφαίοι μεταξύ... ίσων. Στα ρηχά ο Πρίντεζης που αποδοκιμάστηκε. Στα δύο προσεχή ματς με Κάχα Λαμποράλ, πρώτα στη Βιτόρια και μετά στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία οι «πράσινοι» να σφραγίσουν την πρωτιά.

Άμυνα που τσάκιζε κόκαλα

Από το πρώτο λεπτό ήταν σαφής η πρόθεση του Παναθηναϊκού να αξιοποιήσει την υπεροχή του Μάικ Μπατίστ έναντι του Τζόελ Φρίλαντ (ελλείψει και του τραυματία Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ) κάτω από το καλάθι. Κι αυτό έγινε πράξη, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 7 πόντους σε λιγότερο από πέντε λεπτά και να φορτώνει με δύο γρήγορα φάουλ τον Άγγλο πάουερ φόργουορντ. Έτσι οι «πράσινοι» μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα (7-8) βελτίωσαν την άμυνά τους, με πρωτεργάτη τον Αντώνη Φώτση που έκανε δύο εντυπωσιακές τάπες σε Μπέρνι Ροντρίγκεθ και Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, και προηγήθηκαν με 12-8. Η είσοδος του Γιώργου Πρίντεζη δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους και οι «πράσινοι» συνεχίζοντας την καταπληκτική δουλειά στο μετόπισθεν, αλλά και «χτυπώντας» στην επίθεση με τον Κώστα Τσαρτσαρή (7π.) έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 10-0 και (νταμπλ) σκορ 26-13.

Η «αεροπορία» δική του

Η Μάλαγα βρήκε το δρόμο προς το καλάθι μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά και δώδεκα αναπάντητους πόντους από τον Παναθηναϊκό (28-15), αλλά γρήγορα έχασε τον Φρίλαντ, που φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε τις πρώτες του ανάσες μετά από δώδεκα συνεχή λεπτά στο παρκέ και παρότι η επίθεση δεν συνέχισε να δουλεύει «ρολόι» υπό την καθοδήγηση του Νικ Καλάθη, η κυριαρχία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ (19-8 μετά από 15 λεπτά παιχνιδιού) αρκούσε για να φέρει τον Παναθηναϊκό στο +16, 35-19. Οι παίκτες του Τσους Ματέο συνέχισαν να «ασφυκτιούν» στην επίθεση και η διαφορά έφτασε μέχρι και το +21, πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 45-25.

Ποια χαλάρωση;

Χωρίς διάθεση να δώσει δικαίωμα στην Ουνικάχα να ελπίζει πως μπορεί να αποφύγει το μοιραίο, συνέχισε και στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. Με «οδηγούς» του Σάτο και Περπέρογλου στην επίθεση και την άμυνα σταθερά αποτελεσματική, οι πρωταθλητές όχι απλώς συντηρούσαν τη διαφορά ασφαλείας, αλλά έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με τη μεγαλύτερη απόσταση από την Ουνικάχα, 68-39, και τους περίπου 6.000 φίλους τους στις κερκίδες να τραγουδούν για το... έκτο αστέρι στη φανέλα.

Με τέτοια διαφορά, τόσο στον πίνακα του σκορ, όσο και στην απόδοση των δύο ομάδων μέσα στο παρκέ, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μια τυπικά διαδικασία. Μόνο ως τέτοια, ωστόσο, δεν αντιμετώπισαν τα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και δείχνοντας διάθεση να προσφέρουν θέαμα. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +30 (82-52) και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το πλήρως αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα 82-56.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα ματς κι εκμεταλλευόμενος τη χθεσινή «γκέλα» της Κάχα Λαμποράλ πήρε από νωρίς κεφάλι στον πέμπτο όμιλο του Top 16. Οι δύο αναμετρήσεις με τους Βάσκους που ακολουθούν, πρώτα στη Βιτόρια την επόμενη Πέμπτη και δύο εβδομάδες μετά στην Αθήνα, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στην κορυφή του γκρουπ.

Δεκάλεπτα: 26-13, 45-25, 68-39, 82-56.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Περπέρογλου 10 (4 ριμπ.), Μπατίστ 12 (5 ριμπ.), Φώτσης 8, Σάτο 9 (6 ριμπ.), Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 14 (8 ριμπ.), Διαμαντίδης 4 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Βουγιούκας 6, Καλάθης 6, Μπόγρης, Ζούμπος.

Ουνικάχα Μάλαγα (Τσους Ματέο): Ροντρίγκεθ 5, Φρέιρε, Πρίντεζης 7 (4 λάθη, 3 ριμπ.), Αλμαθάν 5, Χιμένεθ 7, Μπλάκνεϊ 10, Σινάνοβιτς 5, Ρούμπιο 4, Φρίλαντ 11, Γκαρθία, Μπλάνκο 2 (εκτός δωδεκάδας έμεινε την τελευταία στιγμή ο ΜακΙντάιρ).

Διαιτητές: Φάμπιο Φακίνι (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Τσεχία).

* Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης παρέλαβε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκας για το μήνα Δεκέμβριο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες