28/1/11

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και την χιονόπτωση στα ορεινά. Από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα.
Επιδείνωση παρουσιάζει -την Παρασκευή- ο καιρός στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Ήδη έχει ξεκινίσει πυκνή χιονόπτωσηστα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Φλώρινα και την Κοζάνη.
Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.
Μερική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων. Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.
Επίσης, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο,ενώ από την Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα-Λευκίμη και Ιόνια νησιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Το πρωί από την Πάτρα δεν έφυγε το πλοίο «Κεφαλλονιά» για Σάμη. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Πρίνου-Καβάλα.
Από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα. Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλείας καλεί του επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.
Προσοχή για την πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα της Κ. Μακεδονίας
Βροχερός είναι ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανοιχτή είναι η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρου του Καϊμάκτσαλαν από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ορισμένα σημεία του δρόμου.
Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.
Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό της Φλώρινας, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες