ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/1/11

Τέλος στο θρίλερ της Νομικής


Μετά από ολοήμερο θρίλερ οι μετανάστες αποχώρησαν τελικά από το κτίριο της νομικής λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα. Είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις, ενώ καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να πειστεί ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου μεταφέρθηκαν (Pics)
Χρειάστηκαν μαραθώνιες κυριολεκτικά συζητήσεις, διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, μέχρι να πεισθεί ο ιδιοκτήτης του κτιρίου το οποίο θα φιλοξενήσει τους μετανάστες, να άρει τις τελευταίες αντιρρήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ενώ είχε επέλθει καταρχήν συμφωνία και νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης, υπαναχώρησε την τελευταία στιγμή, ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσουν να αποχωρούν οι καταληψίες.

 Απαιτήθηκε νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια για να κάνει οριστικά πίσω και έτσι στις τρεις και μισή τα ξημερώματα οι μετανάστες μαζί με πολίτες οι οποίοι τους συμπαραστέκονταν, ξεκίνησαν να αποχωρούν από τη σχολή, σχηματίζοντας το σήμα της νίκης και φωνάζοντας συνθήματα.

 Με τα πόδια μετέβησαν ως το κτίριο, ακολουθώντας τη διαδρομή Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ακαδημίας και Πατησίων. Κατά την έξοδό τους, αλληλέγγυοι προπηλάκισαν προς στιγμήν δημοσιογράφους αλλά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

 Μεταξύ των όρων της συμφωνίας είναι ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο νεοκλασικό όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες θα είναι περιορισμένος.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες