ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/1/11

Σε αναμονή η διεθνής κοινότητας εν όψει νέας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα Τίρανα

Ανυποχώρητος ο Έντι Ράμα

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών και δήμαρχος των Τιράνων Έντι Ράμα
Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών και δήμαρχος των Τιράνων Έντι Ράμα   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Τίρανα, Αλβανία
Το αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα προχωρήσει την Παρασκευή στην πραγματοποίηση αντικυβερνητικής διαδήλωσης, στη μνήμη των τριών νεκρών στη διαδήλωση της περασμένης Παρασκευής.

Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Έντι Ράμα κάλεσε τους Αλβανούς να βγουν στους δρόμους παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, που ζητεί να ματαιωθεί η διαδήλωση υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
Η ΕΕ από την πλευρά έχει καλέσει σε έντονο ύφος τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση της χώρας να πράξουν με τρόπο ώστε να αποκατασταθεί η τάξη. Ενισχύοντας το μήνυμα της ΕΕ την Πέμπτη ο ΟΑΣΕ κάλεσε τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να και τον Έντι Ράμα να ξεκινήσουν διάλογο προκειμένου να έπανέλθει η Αλβανία στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Παρ’ όλα αυτά το βράδυ της Πέμπτης ο Έντι Ράμα κάλεσε τους υποστηρικτές του να έλθουν στη διαδήλωση της Παρασκευής φορώντας πένθιμα ρούχα και κρατώντας λουλούδια και κεριά, για να τιμήσουν τους νεκρούς.

«Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η κινητοποίησή μας δεν θα έχει καμία σχέση με τη βία» είπε ο Ράμα την Πέμπτη και ζήτησε «σεβασμό και ενότητα». «Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε τους ανθρώπους» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες