28/1/11

Ανώνυμες συλλήψεις


Στη σύλληψη πέντε νεαρών, που φέρονται να σχετίζονται με την ομάδα "Anonymous" προχώρησαν οι βρετανικές αρχές. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους κυβερνοαντάρτες, που κήρυξαν πόλεμο μετά τη σύλληψη του Ασάνζ
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι συνέλαβε πέντε φερόμενα ως μέλη της ομάδας κυβερνοπειρατών "Anonymous", ανάμεσά τους και δύο ανήλικους, στο πλαίσιο μίας έρευνας για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστοτόπων εταιρειών εχθρικών προς τον WikiLeaks.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) προχώρησε σε έρευνες για διαδικτυακές επιθέσεις που είχαν "στόχο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες", σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI.
"Πέντε άνδρες ηλικίας 15, 16, 19, 20 και 26 ετών συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες", αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την κυβερνοπειρατεία κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η ομάδα "Anonymous" και οι οποίες είχαν στόχο "πολλές εταιρείες".
Εξάλλου και ένας Γάλλος έφηβος, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε σε αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις, είχε τεθεί υπό κράτηση για μερικές ώρες πριν έξι εβδομάδες, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού.
Τον Ιανουάριο η ομάδα "Anonymous" έκανε κυβερνοεπιθέσεις και εναντίον του ιστότοπου της κυβέρνησης της Τυνησίας, ενώ την Τετάρτη απείλησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι αιγυπτικές αρχές μπλοκάρουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στο διαδίκτυο.
Η ομάδα "Anonymous" ευθύνεται για τις επιθέσεις κατά των ιστότοπων των αμερικανικών πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard και της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών PayPal, σε απάντηση στην απόφασή τους να μπλοκάρουν τις δωρεές προς τον ιστότοπο WikiLeaks.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες