31/1/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Πατατόπιτα

  • Συνημμένη εικόνα: post-5-1083777618.jpg
Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα ή κουρού
1 κιλό καθαρισμένες πατάτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Λίγο πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες.
Προσθέτουμε το πράσο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι, το λάδι και τα μυρωδικά.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο κουρού ή σφολιάτα, ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 περίπου ώρα.

Καλή σας όρεξη
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες