ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

31/1/11

Διακόσιοι Έλληνες της Αλεξάνδρειας επιθυμούν να επαναπατριστούν

Μετά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο

Στα 200 έχουν ανέλθει τα άτομα του καταλόγου των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας που επιθυμούν να επαναπατριστούν στην Ελλάδα, μετά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας, Γιάννης Τσιόκας, κάνει έκκληση για την άμεση ανταπόκριση των ελληνικών αρχών για την αποστολή αεροπλάνων, «αλλιώς κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τονίζει και προσθέτει ότι η ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας αναλαμβάνει με δική της ευθύνη να μεταφέρει τους παροίκους στο αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα και ενώ συνωστισμός επικρατεί στο αεροδρόμιο του Καΐρου, με χιλιάδες ξένους υπηκόους που επιθυμούν να φύγουν από το Κάιρο, δέκα Κύπριοι υπήκοοι που διαμένουν στην Αίγυπτο περιμένουν να επιβιβαστούν στον τερματικό σταθμό 4 και να μεταφερθούν με ιδιωτική πτήση αμερικανικών αερογραμμών στη Λάρνακα, ύστερα από συνεννόηση που είχε η κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο με τις αμερικανικές διπλωματικές αρχές.

Στην παροικία του Καΐρου, λιγότεροι είναι οι ομογενείς που ανησυχούν. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

Τα γραφεία και των δύο ελληνικών κοινοτήτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια παραμένουν ανοικτά, στο πλαίσιο των ωρών που επιτρέπει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, για να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει για τους παροίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες