ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

31/1/11

Eμπνευσμένο από το Dakar

Η VW παρουσίασε στην Έκθεση του Qatar μια πρωτότυπη σπουδή, που βασίζεται στο αγωνιστικό με το οποίο η γερμανική εταιρεία κέρδισε και φέτος τον φημισμένο αγώνα του Ντακάρ.
 
Και για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, δεν πρόκειται για μια ακόμα αγωνιστική παραλλαγή του διάσημου πλέον αγωνιστικού Touareg 3 που επί τρία τώρα χρόνια κυριαρχεί στο διάσημο αγώνα αντοχής του Dakar, αλλά για ένα πρωτότυπο μεν, πλην όμως «νόμιμο» για πολιτική χρήση σε ανοιχτό-δημόσιο δρόμο SUV μοντέλο, που όπως είναι προφανές αντλεί το σύνολο της σχεδιαστικής και όχι μόνο έμπνευσής του από το καθαρόαιμο «όπλο» της VW. Το τροποποιημένο σε αισθητική αμάξωμα του, που έχει πλάτος που υπερβαίνει τα 2 μέτρα, «πατά» ειδικά για την περίσταση αντί για τους 16άρηδες τροχούς της αγωνιστικής έκδοσης, σε 18άρες ζάντες της BBS σε… χρυσαφί απόχρωση, ενώ το παρόν δίνουν και εδώ οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στην οροφή του, καθώς και το μεγάλο σπόιλερ στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου τώρα είναι πλήρως ανασχεδιασμένο (σ.σ.: ο κλωβός ασφαλείας ωστόσο μεταμοσχεύτηκε αυτούσιος), με τα αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα της Recaro να κλέβουν την παράσταση. Μάλιστα, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας αναφέρουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους ότι συνολικά η εικόνα του εσωτερικού διακόσμου είναι εμπνευσμένη από εκείνη των αεροσκαφών!
 
Κάτω από το καπό του φιλοξενείται μια τροποποιημένη εκδοχή του μηχανικού συνόλου που «φορά» το αγωνιστικό Touareg 3. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 310 ίππους.   Σύμφωνα με τους δημιουργούς του λοιπόν, το Race Touareg 3 Qatar είναι ένα SUV που μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ. Το αν τελικά το Race Touareg 3 Qatar πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας, έστω και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, είναι κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί. Ίδωμεν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες