ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

31/1/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 31/01/2011

Παραλίγο στην Τουρκία 

Τις τελευταίες ημέρες μας είχε συνηθίσει να φέρνει παίκτες. Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, όμως, φέρνουν στη δημοσιότητα επίσημη πρόταση τουρκικής ομάδας για τον Ίσμαελ Μπλάνκο, ύψους 500.000 ευρώ, την οποία η ΑΕΚ δέχθηκε.


Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η… δουλειά χάλασε από τον παίκτη ο οποίος αρνήθηκε να μετακομίσει στην Τουρκία… Διαφορετικά θα μπορούσε –ήδη- να αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Αυτό που έρχεται να ταράξει περισσότερο τα… νερά είναι οι δηλώσεις του μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού στη SPORTDAY. Ο Χουάν Μπέρος αφήνει να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ προσπάθησε να τον διώξει χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι μάνατζέρ του.

«Έχω να μιλήσω με τον πρόεδρο από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν συναντηθήκαμε. Μου είχε πει πως θα μου έστελνε έπειτα από μία εβδομάδα μια βελτιωμένη πρόταση. Ακόμα δεν την έχει στείλει. Μπορεί να καταλάβει ο καθένας πόσο θέλει η ΑΕΚ να μείνει ο Μπλάνκο... Για το αν θέλει να μείνει ο παίκτης, δεν νομίζω πως έχει κάποιος αμφιβολίες». τόνισε αρχικά ο μάνατζερ του «Ζορό» και συνέχισε επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για πρόταση από ομάδα της Τουρκίας:

«Επίσημα από την ΑΕΚ δεν με έχει ενημερώσει κανείς, αλλά πριν από μία-δύο μέρες με πήρε ένας μάνατζερ-μεσάζων και μου είπε πως έχει φτάσει πρόταση από τουρκική ομάδα. Με ρώτησε αν θέλει ο παίκτης να πάει και απάντησα αρνητικά και κατηγορηματικά. Ο Ισμαέλ θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του και θα φύγει ελεύθερος τον Ιούνιο, αν δεν θέλει η ΑΕΚ να τον κρατήσει. Από την ΑΕΚ εξαρτάται. Ο παίκτης έχει δείξει τι επιθυμεί», τονίζει ο Μπέρος και στη συνέχεια αφήνει υποννοούμενα κατά της διοίκησης της Ένωσης:

«Όταν ο πρόεδρος λέει στις 6 Δεκεμβρίου ότι θα στείλει σε μία εβδομάδα την πρόταση και 48 ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος εμφανίζεται προσφορά για την παραχώρησή του, χωρίς να έχω ειδοποιηθεί να του βρω πρόταση, τι να καταλάβω; Γιατί να μην υποθέσω ότι θέλει να τον πουλήσει και απευθύνθηκε σε άλλους μάνατζερ;».

Ο μάνατζερ του Μπλάνκο παραδέχθηκε ότι για την απόκτηση του παίκτη έχουν φτάσει προτάσεις ακόμη και από ελληνικές ομάδες, τις οποίες θα σκεφτεί από την στιγμή που στις επόμενες ημέρες δεν έχει υπάρξει επαφή και συμφωνία με την ΑΕΚ. Διαβάστε στο σημερινό φύλλο της SPORTDAY όλες τις δηλώσεις του μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού...

Σήμερα η «πρώτη» του Ματέος
Την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ θα κάνει σήμερα ο Ματέος ο οποίος το πρωί –μαζί με τον Μπάχα- θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Ισπανός είναι για δανεισμό έξι μηνών, δηλαδή, μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Αυτό δεν θα προβλέπει προοπτική για επέκταση της συνεργασίας και παραμονής του στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα μέχρι το καλοκαίρι.

Νέα προσπάθεια για Γεωργιάδη
Άλλη μια προσπάθεια να ντύσουν στα χρώματα της ΑΕΚ θα κάνουν και σήμερα οι άνθρωποι της διοίκησης. Αναμένεται να γίνει νέα πρόταση στον Πανσερραϊκό για την απόκτηση του νεαρού άσου αυξάνοντας το ποσό που έδινε στις προηγούμενες προτάσεις. Αυτό αναμένεται να φτάσει στις 400.000 ευρώ με ανταλλάγματα τους Έντερ και Νταντόμο.

Και τώρα Τούμπα

Και τώρα Τούμπα 

Την προσοχή του στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στρέφει πλέον ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, με την οποία επανέφερε τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση στο +7. Αμφίβολος για το ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Ριέρα. Ανανέωσε αυτόματα ο Ιμπαγάσα.

Το «τρίποντο» ήρθε, η διαφορά αυξήθηκε πάλι και το ρεκόρ έγινε. Τίποτα από αυτά όμως δεν βρίσκεται πλέον στο μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θέλει οι παίκτες του να επικεντρωθούν στον δύσκολο αγώνα της Τετάρτης, όπου θα πρέπει να πάνε και να πάρουν την πρόκριση στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, με το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης να τους… αναγκάζει να κυνηγήσουν τη νίκη η μια ισοπαλία με περισσότερα γκολ.

Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Ισπανός τεχνικός δεν θα μπορεί να υπολογίζει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος αποχώρησε με πρησμένο γόνατο από το Πανθεσσαλικό, ύστερα από μια κλοτσιά που δέχτηκε. Ο τραυματισμός τους μεσοεπιθετικού των «ερυθρολεύκων» θα εκτιμηθεί καλύτερα σήμερα, με το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί να κρίνουν τη συμμετοχή του στο ματς της Τούμπας.

Εκτός του Ριέρα, ο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Γιάννη Ποτουρίδη, ο οποίος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο. Ο νεαρός αμυντικός επρόκειτο να αγωνιστεί με την ομάδα Νέων στον Βόλο, αλλά τελικά αποκλείστηκε από την αποστολή και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν περίπου μήνα.

Στην Τούμπα είναι πολύ πιθανό να παίξει για πρώτη φορά βασικός ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής στη χθεσινή αναμέτρηση και ο Βαλβέρδε τον ετοιμάζει για τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες έχουν δύο ημέρες προετοιμασίας και αν δεν προκύψει κάτι άλλο, θα παραταχθούν με την ίδια περίπου 11άδα.

Ανανέωσε αυτόματα ο Ιμπαγάσα

Στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ο Αριέλ Ιμπαγάσα συμπλήρωσε τις 20 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού φέτος και σύμφωνα με έναν όρο που είχε στο συμβόλαιό του, αν συνέβαινε αυτό θα ανανεωνόταν η συνεργασία του με την ομάδα για άλλον έναν χρόνο. Ο Αργεντινός χαφ έχασε κάποια ματς φέτος λόγω της θλάσης που είχε υποστεί, αλλά πολύ δύσκολα δεν θα προλάβαινε να φτάσει τον στόχο των συμμετοχών. Οι φετινές παρουσίες του μεσοεπιθετικού των «ερυθρολεύκων» είναι 16 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο και άλλες 2 στην Ευρώπη.

Πάει και γι άλλα ρεκόρ

Το ρεκόρ των 8 νικών σε ισάριθμα ματς στην επαρχία και μάλιστα με μηδέν παθητικό είναι μόνο έναν από τα ρεκόρ που κυνηγούσε ο Ολυμπιακός για φέτος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπιασε επίσης τις οκτώ σερί νίκες, κάτι που είχε ξανακάνει στην πρώτη του θητεία στην Ελλάδα και την επόμενη αγωνιστική με την Skoda Ξάνθη στο «Καραϊσκάκη» πάει για να το σπάσει. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα και εκτός έδρας με παθητικό 5 τερμάτων. Ταυτόχρονα, έχει ανεβάσει το ποσοστό επιτυχίας του στο 85%, μια και έχει πάρει τους 51 από τους 60 βαθμούς

Μετά τον Φρέιτας, ποιος;

Μετά τον Φρέιτας, ποιος;
Τον άνθρωπο που θα πάρει τη θέση του Κάρλος Φρέιτας, ως τεχνικός διευθυντής, ψάχνουν στον Παναθηναϊκό. Γίνονται κάποιες προσπάθειες από το εξωτερικό, αν και φαβορί είναι ο Γιάννης Σαμαράς. Με πίστη για την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ, απ’ όπου ίσως λείψει ο Μπουμσόνγκ.


Τεχνικός διευθυντής από το εξωτερικό είναι μέχρι στιγμής η πρώτη επιλογή για τον αντικαταστάτη του Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και να λύσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό. Μαζί του μάλιστα είναι πολύ πιθανό να φύγει και ο Πάολο Μενέσες, ο οποίος είναι συνεργάτης τους και εκτελούσε χρέη σκάουτερ στην ομάδα.

Το όνομα του Τζιανλούκα Νάνι είναι αυτό που «παίζει» πιο δυνατά από τους εκτός Ελλάδας στόχους, με τον Ιταλό να βρίσκεται στην Μπρέσια την παρούσα χρονική στιγμή. Ο Νάνι είχε «παλέψει» με τον Φρέιτας το καλοκαίρι για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στους «πράσινους», αλλά τελικά ο Πορτογάλος ήταν αυτός που κέρδισε. Το κασέ του ωστόσο, ύψους 500.000 ετησίως, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για το «τριφύλλι» αφού δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο στο μπάτζετ της ομάδας. Σε περίπτωση πάντως που γίνει πρόταση, ο ίδιος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαντήσει θετικά, αφού η Μπρέσια δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του.

Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν προκύψει κάτι καλό από το εξωτερικό, φαβορί είναι ο Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος έχει αυτόν το ρόλο στις ακαδημίες της ομάδας. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επαφή μαζί του, τη στιγμή που έχει πέσει και το όνομα του Γιάννη Κόντη στο τραπέζι. Βασικό γνώρισμα για τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής να είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος, ειδικά μετά την απόφαση να στραφεί η ομάδα στην εγχώρια αγορά. Για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επιστροφή του Γιάσμινκο Βέλιτς ή ενδεχομένως και του Ίλια Ίβιτς.

Για την ανατροπή

Με τη διαφορά στο πρωτάθλημα να μην λέει να πέσει πιο κάτω από τους επτά βαθμούς, στον Παναθηναϊκό ξέρουν πως το Κύπελλο αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για έναν τίτλο φέτος. Για να γίνει αυτό ωστόσο θα πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 από την ΑΕΚ, του πρώτου αγώνα. Στις τάξεις των «πρασίνων» υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της ρεβάνς την Τετάρτη, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βάζει τους παίκτες του να εκτελούν πέναλτι, δια παν ενδεχόμενο.

Για την αναμέτρηση με την «Ένωση», ωστόσο, ο Πορτογάλος προπονητής ίσως να μην έχει στη διάθεσή του τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος έχει κάποιες ενοχλήσεις στην γάμπα. Η κατάσταση του Γάλλου θα παρακολουθείται σήμερα και αύριο και ανάλογα θα κριθεί η συμμετοχή του με την ΑΕΚ, αν και είναι πολύ πιθανό να μην ρισκάρουν να πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Απών θα είναι επίσης ο Λουίς Γκαρσία, αλλά και ο Σεϊταρίδης, του οποίου γύρισε ο αστράγαλος.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Καρνέζης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια (αν και λόγω ντέρμπι ίσως διατηρηθεί ο Τζόρβας), οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι (ή Μπουμσόνγκ) θα είναι η αμυντική τετράδα, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα μπροστά τους και τους Νίνη, Κατσουράνη στα χαφ. Ο Λέτο επιστρέφει στα αριστερά, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος θα προτιμηθεί στα δεξιά αντί του αρνητικού Γκοβού. Φυσικά στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σισέ.

Σωτηρία με ονοματεπώνυμο

Σωτηρία με ονοματεπώνυμο 
Το άστρο του Τουμέρ Μετίν έλαμψε στο AEL FC Arena, όπου ο Τούρκος με δύο δικά του γκολ έδωσε στη Λάρισα νίκη 2-1 επί του Πανσερραϊκού, αποτέλεσμα που ίσως οδηγήσει ακόμη και στη σωτηρία.

Ισοπαλίες με… νικητές σε Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος-Καβάλα 1-1) και Περιστέρι (Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 0-0). Δείτε όλα τα γκολ της 20ης αγωνιστικής.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0.

Κυριακή, 30/1

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Στο 0-0 έμειναν Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης στο Περιστέρι, αποτέλεσμα που δεν αφήνει ικανοποιημένο κανέναν από τους δύο αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την πέμπτη θέση και η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπλέκει ακόμα περισσότερο, αφού ο βαθμός της ισοπαλίας τη διατηρεί στην επικίνδυνη ζώνη και τη γεμίζει με περισσότερο άγχος για τη συνέχεια. Διαβάστε περισσότερα.



Πανιώνιος-Καβάλα 1-1
(66’ Μπάλαμπαν – 90’ Ντιέ)

Με μία απίθανη, όσο και… περίεργη εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στο 90', καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σβέρκος και πήρε -ίσως- την πιο απίστευτη τροχιά μπάλας που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, η Καβάλα ισοφάρισε το γκολ του Μπάλαμπαν (66') και «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Διαβάστε περισσότερα.



Λάρισα-Πανσερραϊκός 2-1
(44’, 53’ Μετίν – 79’ Λεοζίνιο)

Αν τελικά η Λάρισα καταφέρει να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, μετά το σημερινό 2-1 επί του Πανσερραϊκού, θα το οφείλει στον Τουμέρ Μετίν σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα ήταν κακή ιδέα να αλλάξει προς τιμήν του και η ονομασία του γηπέδου. Ο Τούρκος επιθετικός σκόραρε δύο φορές, είχε ένα δοκάρι και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «βυσσινί» που… έβαλαν από κάτω στη βαθμολογία τα «λιοντάρια». Διαβάστε περισσότερα.



Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός 1-0
(19’ Φουστέρ)

Ούτε στο Βόλο έκανε στάση το «τρένο» του Ολυμπιακού! Οι Πειραιώτες ήταν… όσο Ολυμπιακός χρειάστηκε απέναντι στον συνονόματο, πήραν τη νίκη με 1-0 και ξαναχάθηκαν από τα μάτια του Παναθηναϊκού. Η ισπανική συνεργασία των Ριέρα-Φουστέρ και το όμορφο γκολ του τελευταίου συνέχισε τα ερωτηματικά για το αν και που θα γκελάρει η ομάδα του Βαλβέρδε (όγδοη σερί νίκη και όγδοο διπλό στην επαρχία). Διαβάστε περισσότερα.



Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Σε ένα ντέρμπι που αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών, Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0. «Σβηστό» παιχνίδι, με δυνατές μονομαχίες, λιγοστές ευκαιρίες και κακό θέαμα. Ντεμπούτο για τον Καστίγιο, που πέρασε στο β’ ημίχρονο, αλλά άργησε να μπει στο κλίμα του αγώνα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους «κίτρινους» να ξεκινήσουν τη βαθμολογική τους αντεπίθεση. Διαβάστε περισσότερα.



Σάββατο, 29/1

Ηρακλής-Κέρκυρα 0-0

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι Ηρακλής και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0 με την απόδοση τους να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αφού και οι δυο είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο πώς να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους. Σίγουρα πιο ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται οι φιλοξενούμενοι που διατηρήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Διαβάστε περισσότερα.



SKODA Ξάνθη-ΑΕΚ 0-2
(3’ Λεονάρντο, 26’ Λυμπερόπουλος)

Τον Λεωνίδα της Σπάρτης ζήτησε χαριτολογώντας για μεταγραφή ο Χιμένεθ, αλλά ο… Λεονάρντο της (πρώην) Λιβαδειάς έκλεψε την παράσταση στα Πηγάδια. Ο -προτεινόμενος παντού- Βραζιλιάνος «έκοβε» (ένα γκολ και μια ασίστ για τον Λυμπερόπουλο), ο πρωτοεμφανιζόμενος Μίτσελ «έραβε» (εξαιρετική απόδοση στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε) και η ΑΕΚ έκανε απροσδόκητο περίπατο (2-0) στην Ξάνθη. Διαβάστε περισσότερα.



Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0
(7’ Σίλβα, 39’ Καντέ)

Χωρίς να «βγάλει μάτια» αλλά παίζοντας όσο χρειάζεται, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Εργοτέλη στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ (λιγότεροι από 10.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στις εξέδρες) και μείωσε (προσωρινά τουλάχιστον) στο -4 από την κορυφή. Ζιλμπέρτο (7’) και Καντέ (39’) -με κεφαλιά- πέτυχαν τα γκολ των «πρασίνων». Διαβάστε περισσότερα.




Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο, 5/2

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα (17:15)
Πανσερραϊκός-Ηρακλής (17:15)
ΑΕΚ-Άρης (19:30)

Κυριακή, 6/2

Εργοτέλης-Πανιώνιος (15:00)
Καβάλα-Κέρκυρα (15:00)
Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (17:15)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (19:30)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες