ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 02/02/2011

Με Τζεμπούρ για την ανατροπή

Με Τζεμπούρ για την ανατροπή (Photo: Action Images)
Το αποτέλεσμα (1-1) του πρώτου αγώνα καλείται να ανατρέψει σήμερα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα (18:00, Conn-x, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Σκέψεις για να βάλει βασικό τον Τζεμπούρ κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Να «τελειώνουν» με Ντεγκρά και… Σερραίους θέλουν στου Ρέντη.

Μπορεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ να είναι σήμερα άδειο λόγω τιμωρίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδοθεί αμαχητί, κάτι που γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Καραϊσκάκη» είναι ένα πονηρό σκορ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι για πάει στα ημιτελικά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πρέπει να σκοράρει. Για να το επιτύχει αυτό ο Ισπανός προπονητής προτίθεται να ξεκινήσει τον Ραφίκ Τζεμπούρ στην Τούμπα, κάτι για το οποίο είχε προετοιμαστεί από τον αγώνα του Βόλου, όπου και έδωσε στον Αλγερινό φορ αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Βάσει αυτού του πλάνου του, ο Βαλβέρδε θα αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μάρκο Πάντελιτς, εκτός κι αν αλλάξει τα σχέδιά του και ξεκινήσει τον Σέρβο στράικερ αντί του «τρομοκράτη». Στα άκρα θα παραταχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι Ζαϊρί και Μιραλάς, με τον Φουστέρ στον άξονα, ενώ υπάρχει και η φουλ επιθετική σκέψη με Τζεμπούρ στα δεξιά, Μιραλάς αριστερά και Πάντελιτς στην κορυφή. Στα χαφ το δίδυμο Ιμπαγάσα και Μοντέστο δεν αλλάζει, όπως και η αμυντική τετράδα με Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Νικοπολίδης, κάτι που συνηθίζει ο Βαλβέρδε στα ματς Κυπέλλου.

Να «τελειώνει» τα μεταγραφικά

Μετά το ματς της Θεσσαλονίκης αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τον Ματίας Ντεγκρά για να συμφωνηθεί η απόκτησή του. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αναμένεται να είναι η πρώτη απόκτηση των «ερυθρολεύκων» για την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κίνηση θα γίνει και μια συζήτηση για τον Κώστα Φορτούνη, η περίπτωση του οποίου περιπλέκεται από τη στιγμή που ενδιαφέρονται πολλές ομάδες τους εξωτερικού.

Πλην των δύο περιπτώσεων από την αρκαδική ομάδα, πιο «ζεστά» θα πάρουν το θέμα του διδύμου του Πανσερραϊκού, ειδικά μετά και την άρνηση του Πέτρου Θεοδωρίδη να παραχωρήσει τον Γιώργο Γεωργιάδη στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αναμένεται να γίνει «μήλον της Έριδος» για τις κορυφαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας το καλοκαίρι, και για τον λόγο αυτό θέλουν στον Πειραιά να προλάβουν τον ανταγωνισμό. Ο Ανάκογλου είναι επίσης στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και η περίπτωσή του είναι πιο εύκολη από του συμπαίκτη του.

Ανατρέπει τα 1-1 στο Κύπελλο

Υπέρ του είναι η παράδοση, όταν έχει φέρει 1-1 στο πρώτο ματς του Κυπέλλου στην έδρα του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί πολλές φορές στη θέση που είναι σήμερα. Τελευταία φορά συνέβη πριν από πέντε χρόνια με το 1-1 με Ξάνθη στο Καραϊσκάκη και πήρε την πρόκριση κερδίζοντας 1-0 με γκολ του Ριβάλντο. Παλιότερα το είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ ακολούθησε το 4-1 στη Λεωφόρο, και το 1988, μετά το 1-1 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, κέρδισε 3-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Για πρώτη φορά επιχειρεί να το κάνει με τον ΠΑΟΚ. Το 1994, είχε μείνει στο 2-2 με τον Ηρακλή στο πρώτο ματς και έχασε στον επαναληπτικό 1-0. Σε κεκλεισμένων έπαιξε με τον ΠΑΟΚ το 2003 στο πρωτάθλημα και είχε κερδίσει 2-0.


Να κάνει ένα μικρό θαύμα

Να κάνει ένα μικρό θαύμα (Photo: Action Images)
Τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να εξαντλήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς του 2-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Προσπάθησαν αλλά δεν κατάφερε το μεταγραφικό «μπαμ» με Στέφαν Άιρλαντ οι «πράσινοι».

Πίστη στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού υπάρχει για την ανατροπή, αλλά το 2-0 του πρώτου αγώνα από την ΑΕΚ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παρατάξει επιθετικά την ομάδα του με στόχο ένα γρήγορο γκολ, για να προσπαθήσει να πάνω-κάτω. Ο Πορτογάλος ξέρει ότι η «Ένωση» θα παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς θέλοντας πρώτα απ’όλα να διαφυλάξει το προβάδισμά της, παρά να το διευρύνει, αλλά η τακτική της επίθεσης αποτελεί μονόδρομο, έστω κι αν χρειαστεί να ρισκάρει τρώγοντας αντεπιθέσεις.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προβληματίζεται μόλις για μία θέση στην ενδεκάδα του, αυτή του δεξιού επιθετικού. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελεί το φαβορί για να ξεκινήσει, αφού έχει αποδείξει φέτος ότι σκοράρει, ενώ είναι και πιο επιθετικογενής παίκτης από την εναλλακτική του Φερέιρα, τον Στέργο Μαρίνο. Η πιθανότητες να ξεκινήσεις ο Σίντνεϊ Γκοβού είναι ελάχιστες. Από εκεί και πέρα το σχήμα δεν αλλάζει, με τον Καρνέζη να παίρνει θέση στην εστία, κάτι που προτιμάται από τον Φερέιρα στα ματς Κυπέλλου φέτος. Την άμυνα θα απαρτίζουν οι Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, με τον Βάσκο να αντικαθιστά τον τραυματία Μπουμσόνγκ. Η τριάδα των χαφ θα είναι και πάλι οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Νίνης, ενώ οι άλλοι δύο της επίθεσης, πλην του Χριστοδουλόπουλου θα είναι οι Λέτο και Σισέ.

Το μπαμ ήταν ιρλανδικό

Την έκπληξη της τελευταίας στιγμής προσπάθησε να κάνει ο Παναθηναϊκός στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, φέρνοντας τον Στέφαν Άιρλαντ από την Άστον Βίλα. Ο Ιρλανδός μέσος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζεράρ Ουγιέ, ενώ ήταν και στη θέση που είχε ζητήσει ενίσχυση ο Φερέιρα, αυτή του «οκταριού». Το deal δεν έγινε για δύο βασικούς λόγους, πρώτον γιατί το κασέ του παίκτη ήταν 800.000 με τον Παναθηναϊκό να δίνει 600.000, συν οψιόν αγοράς 8 εκατομμυρίων ευρώ για το καλοκαίρι, ποσό που δεν μπορούσαν να διαθέσουν οι «πράσινοι» και δεύτερον διότι η Νιούκαστλ βρισκόταν ήδη σε προχωρημένες επαφές και είχε αποκτήσει προβάδισμα για τον διεθνή χαφ.

Γεωργιάδης και οι εκ Καβάλας

Μόνο «λευκή πετσέτα» στην υπόθεση του Γιώργου Γεωργιάδη δεν πρόκειται να ρίξουν στον Παναθηναϊκό, αφού φέρονται διατεθειμένοι να προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον Έλληνα μεσοεπιθετικό έναντι των ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ωστόσο από το «πράσινο» στρατόπεδο προκύπτει κάποιος …φόβος πως θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων δύο και θα κληθεί να πληρώσει παραπάνω για τον παίκτη.

Από την άλλη πλευρά, οι επαφές με την Καβάλα για τους Ντουγκλάο και Αμπντούν μετατέθηκαν για το καλοκαίρι, αφού οι «Αργοναύτες» δεν φέρονταν διατεθειμένοι να κάνουν οποιαδήποτε συζήτηση την παρούσα χρονική στιγμή.

Όλα τα μεταγραφικά αναμένεται να τεθούν επί τάπητος μετά το πέρας των συνεχόμενων ντέρμπι, όταν και θα γίνει μια συνάντηση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και θα έχει ήδη αποκτηθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής, για να γίνει προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Στο «τριφύλλι» θέλουν να αποφύγουν την καθυστέρηση που υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι και στοίχισε στην ομάδα.

Πρώτα το «μηδέν»

Πρώτα το «μηδέν» (Photo: Action Images)
Με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνά του θα υποδεχθεί σήμερα (18:00 Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6)τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του 1-1 στο «Καραϊσκάκη» για το Κύπελλο Ελλάδας. Με Αθανασιάδη και Σαβίνι στην άδεια και περιφρουρούμενη Τούμπα.

Το δύσκολο μέρος το έχει περάσει και μάλιστα με καλό βαθμό. Το 1-1 του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν τον χρίζει αυτόματα φαβορί, αλλά του δίνει το δικαίωμα μην κυνηγάει. Το εκτός έδρας γκολ του Βιεϊρίνια βοηθάει τα πλάνα του Μάκη Χάβου, ο οποίος θα προτιμήσει να παίξει προσεκτικά και να αφήσει τους «ερυθρόλευκους» να ψάξουν για την πρόκριση. Ο Έλληνας τεχνικός ξέρει, ότι ο Βαλβέρδε δεν θα ανοιχτεί από το πρώτο λεπτό, αφού του χρειάζεται μόνο ένα γκολ και για τον λόγο αυτόν θα τον περιμένει. Εκτός από τη νίκη, στους Θεσσαλονικείς κάνει και το 0-0, με το δεύτερο «μηδέν», το δικό τους παθητικό να είναι αυτό που τους νοιάζει και περισσότερο.

Ο Χάβος θα χρησιμοποιήσει, κατά τα φαινόμενα, ένα 4-4-1-1, με τον Σαβίνι να έχει το ρόλο του αντι-Κοντρέρας. Ο Χαλκιάς θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Σαβίνι και Λίνο θα συνθέσουν την αμυντική τετράδα. Δεξιά θα παίξει ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Τσουκαλάς και οι Ίβιτς-Γκαρσία στον άξονα. Ο Αθανασιάδης θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαλπιγγίδη λίγο πιο πίσω του.

Χωρίς ρίσκο

Χωρίς ρίσκο (Photo: Action Images)
Τα κεκτημένα θα προσπαθήσει να διαφυλάξει στη σημερινή ρεβάνς (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας η ΑΕΚ, ώστε να επικυρώσει τη θέση της στη φάση των «4». Το ντεμπούτο τους είναι πολύ πιθανό να κάνουν οι Μπάχα και Ματέος, οι οποίοι ωστόσο θα ξεκινήσουν από τον πάγκο.

Το πρώτο «βήμα» για τα ημιτελικά το έχει κάνει στον πρώτο αγώνα η ΑΕΚ και πλέον καλείται να προστατεύσει το 2-0 με το οποίο έφυγε από την …έδρα του Παναθηναϊκού. Ο Μανόλο Χιμένεθ ξέρει πολύ καλά πως το προβάδισμα είναι μεγάλο, ωστόσο έχει την εμπειρία να καταλάβει ότι αν μείνουν σε αυτό οι παίκτες, ο κίνδυνος παραμονεύει. Ο Ισπανός περιμένει τους «πράσινους» να επιτεθούν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και για τον λόγο αυτό θα προσπαθήσει να τους «χτυπήσει» στην κόντρα, όπου είναι πολύ πιθανό να βρει αρκετούς κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα.

Τα σχέδιά του για το αθηναϊκό ντέρμπι δεν τα έκανε γνωστά ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο επέστησε την προσοχή των παικτών του στους Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπάστιαν Λέτο, τους οποίους θεωρεί πηγή κινδύνων από τον Παναθηναϊκό. Αν εξουδετερωθούν αυτοί οι δύο «πράσινοι» τότε η ζωή του «Δικέφαλου» θα γίνει πιο εύκολη. Ο Χιμένεθ δεν πρόκειται να αλλάξει το 4-3-3, με τον προβληματισμό του να έγκειται για τη θέση του μέσα αριστερά χαφ. Στην εστία θα ξεκινήσει ο Σάχα, με τους Γιάχιτς, Νασούτι, Μανωλά, Καράμπελα μπροστά του. Ο Μάκος θα είναι αμυντικός χαφ, με τον Ντιοπ στα δεξιά και τον Μίτσελ ή τον Καφέ αριστερά. Επιθετική «αιχμή» θα είναι και πάλι ο Λυμπερόπουλος, πλαισιωμένος από τους Λαγό (αριστερά) και Σκόκο (δεξιά).

Και οι νεοαποκτηθέντες

«Ετοιμοπόλεμοι» έχουν έρθει οι ποδοσφαιριστές που απέκτησε η ΑΕΚ τον Ιανουάριο, κάτι που δίνει την ευκαιρία στον Μανόλο Χιμένεθ να τους συμπεριλάβει στην αποστολή για ένα τόσο δύσκολο ματς. Μάλιστα ο Νταβίντ Ματέος έχει πιθανότητες να ξεκινήσει, αν θεωρηθεί ρίσκο η συμμετοχή του Κώστα Μανωλά ύστερα από την απουσία του λόγω τραυματισμού. Ο Ναμπίλ Μπάχα από την άλλη, ίσως περάσει στον αγώνα ως αλλαγή, ανάλογα με την εξέλιξή του.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες