ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/2/11

Βρυξέλλες: Ολοταχώς για τη διαμόρφωση οικονομικής διακυβέρνησης

Πυρετός διεργασιών παρατηρείται στις Βρυξέλλες, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής...
 
Βρυξέλλες: Ολοταχώς για τη διαμόρφωση οικονομικής διακυβέρνησης
Ένωσης για την υποστήριξη του κοινού νομίσματος, ενώ τα σενάρια για την ενίσχυση του ταμείου στήριξης δίνουν και παίρνουν.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι πρόεδροι της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναμένουν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να θέσουν την Παρασκευή τις βάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη.

Ενημερώνοντας πάντως τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με την προετοιμασία των εργασιών της συνόδου κορυφής της Παρασκευής, ο κ. Βαν Ρομπέι διευκρίνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά στη διάρκεια της εαρινής συνόδου στις 25 και 26 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως είπε, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καθορίσουν την Παρασκευή το πλαίσιο και τους προσανατολισμούς της ευρωπαϊκής «συνολικής απάντησης» στην  κρίση δημοσίου χρέους.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στη Σύνοδο της Παρασκευής τονίζοντας ότι αναμένει την επίτευξη αποφασιστικής προόδου σε σχέση με την συνολική απάντηση που χρειάζεται η Ευρώπη.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, η ευρωπαϊκή «συνολική απάντηση» στην κρίση θα περιλαμβάνει την αύξηση των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τη διεύρυνση της λειτουργίας του ώστε με τα δάνεια που θα δίνει να αγοράζονται και κρατικά ομόλογα, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και τις δεσμεύσεις που θα αναλαμβάνουν οι χώρες που θα ζητούν στήριξη από το ταμείο.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες