ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/2/11

Όταν το κινητό σας γίνεται σε …dt μπακατέλα!

Τελικά το να αγοράζει κάποιος smartphone αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι. Ναι μεν ο χρήστης μπορεί να έχει το τελευταίας γενιάς κινητό που όπως λέμε «ψήνει και καφέ», αλλά σε λιγότερο από μισό χρόνο θα βγει το νέο, σαφώς ανώτερο smartphone που θα φτιάχνει cappuccino, φραπεδάκι και θα βγάζει και κουλουράκια για τρατάρισμα!

Αυτό το φαινόμενο, έχει βαπτιστεί ως «Ο νόμος του Android».

Η αγορά των smartphones, ως γνωστό, παραμένει λίαν ανταγωνιστική, με τις συσκευές να αντικαθιστούν η μία την άλλη σε χρόνο “dt”.

Εάν για παράδειγμα κάποιος χρήστης είχε αγοράσει το αξιόλογο Motorola Droid το οποίο είχε βγει στις αγορές στο τέλος του 2009, θα έβλεπε το κινητό του να έρχεται δεύτερο σε επιδόσεις μόλις ένα μήνα μετά, με την άνοδο στην εξουσία του χώρου των Android, του Nexus One. Όπως κάθε μεσαιωνική οικογένεια, όμως, οι αυλικοί έκλεψαν τα σκήπτρα από τον εκάστοτε βασιλιά και ενθρόνισαν τον αντικαταστάτη HTC Droid Incredible, τον οποίο ο ζηλόφθονος αδελφός Evo 4G καθαίρεσε.

Μετά από τις συνεχείς αλλαγές στην εξουσία κατέφτασε από την εξορία ο “επαναστάτης” Samsung Galaxy S ο οποίος πολέμησε το «στέμμα» και πήρε την εξουσία στα χέρια του ως νέος Ναπολέων του smartphone-κόσμου. Βέβαια, με την πάροδο της σύντομης κυριαρχίας του Galaxy S, το Nexus S ήρθε για να θρονιαστεί στις Βερσαλλίες του παλατιού της Google. Τα αυλικά παιχνίδια, όμως, είναι πολλά, και αυτός ο πρίγκηπας δεν θα αργήσει να εκθρονιστεί από τον επόμενο.

Μερικά χρόνια πριν τα κινητά ήταν σχεδιασμένα εξ’ολοκλήρου από τις κατασκευάστριες εταιρίες, όπως η LG, HTC, Motorola και Samsung. Το γεγονός αυτό σήμαινε πως οι νέες συσκευές έκαναν αρκετό καιρό να ολοκληρωθούν και να εισαχθούν στην αγορά. Επίσης οι συσκευές έπρεπε να μείνουν στην αγορά έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν τα νούμερα των πωλήσεων με τέτοιο τρόπο ώστε η επένδυση των εταιριών να τους αποφέρει κέρδος.

Τώρα πια, το Android, με το open-source λειτουργικό του έχει αλλάξει τα δεδομένα και το φαινόμενο του “Νόμου του Android” δεν φαίνεται πως θα αλλάξει σύντομα.

Τελικά, και τα κινητά τηλέφωνα μπήκαν στο χορό της καλπάζουσας τεχνολογίας και στο τέλος οι χρήστες είναι αυτοί που καλούνται να κάνουν σωστή και σοφή επιλογή.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες