ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/2/11

Χαλάει ο καιρός


Βροχές από το απόγευμα στα δυτικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τη νύχτα
Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τις πρωινές ώρες.
Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργότερα στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες τη νύχτα στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο, το βράδυ στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Καταιγίδες θα επικρατήσουν από το βράδυ στα νότια και χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα καμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Πέμπτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, με λίγες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα τμήματα, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Το βράδυ βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 6 και σταδιακά στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ.
Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες