Μπορεί το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) να έχει καταργηθεί, όμως το… γαλαντόμο ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει το ενοίκιο για το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία στο Κολωνάκι, καθώς και για δύο θέσεις στάθμευσης στην ίδια περιοχή όπου πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους τα μέλη της διοίκησης που φυσικά, δεν υπάρχουν πλέον!..
Το εξόχως προκλητικό όσο και παράλογο αυτό γεγονός της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε εποχές οικονομικής ένδειας για τους Ελληνες πολίτες, αποκαλύπτει και καταγγέλλει με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου.
Η δικαιολογία που επικαλέστηκε απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή του ο
υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ότι «η σύμβαση για τη μίσθωση του ακινήτου που λήγει τον Φεβρουάριο, προβλέπει ότι σε περίπτωση πρόωρης λύσης της μίσθωσης, ο μισθωτής, δηλαδή το ΙΜΕΠΟ, υποχρεούται να καταβάλλει όλα τα ενοίκια μέχρι τη λήξη του συμβατικού χρόνου», δεν ισχύει, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Παπαθανασίου:
- Σύμφωνα με το Νόμο 3130/2003, το Δημόσιο μπορεί να προβεί σε λύση της μίσθωσης πριν από τη συμβατική λύση της, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσης του εκμισθωτή, εφόσον η στεγασμένη υπηρεσία, είτε καταργηθεί, είτε υπαχθεί σε άλλη.
Μάλιστα, ο κ. Παπαθανασίου «πιάνει αδιάβαστο» τον υφυπουργό Εσωτερικών, καθώς αυτός φαίνεται να αγνοεί ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του υπενθυμίζει τις προβλέψεις του Νόμου 3130/2003 και επισημαίνει ότι τέτοιου είδους πρακτικές διατήρησης των μισθωμάτων ακινήτων όπου στεγάζονταν υπηρεσίες που έχουν καταργηθεί, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ορθολογικοποίηση και τη μέγιστη αποδοτικότητα των δαπανών».
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Παπαθανασίου καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να εξηγήσει ενώπιον της Βουλής:
1. Γιατί δεν εφαρμόζει το Νόμο 3130/2003 και την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών;
2. Γιατί συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκιο για θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που είναι η ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας και δεν τα φυλάσσει δωρεάν σε άλλο χώρο του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ;
3. Πότε μεταφέρθηκαν οι εργαζόμενοι στο ΙΜΕΠΟ με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου αρμόδιες για τη μετανάστευση και τι απέγιναν, αν υπήρχαν, εργαζόμενοι του Ινστιτούτου που είχαν σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου κ.λπ.;
adesmeytos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου