ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 01/02/2011

Φουλ για Γεωργιάδη και Μπλάνκο
Φουλ για Γεωργιάδη και Μπλάνκο
Η διοικητική αναταραχή και η πίεση του χρόνου δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ενισχυθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά ήδη «μαγειρεύεται» η ενίσχυση της ομάδας για το καλοκαίρι.


Όπως αποκαλύπτει η «SportDay», έγινε ήδη μία πρώτη διερευνητική κρούση στον Πανσερραϊκό για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη. Οι πρωταθλητές φέρεται να πρόσφεραν 150.000 για να καπαρώσουν τον παίκτη για το καλοκαίρι, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση. Όμως το θέμα δεν έκλεισε και η παραχώρηση του Ντάνιελ Φερνάντες με τη μορφή δανεισμού στα «λιοντάρια» αποδεικνύει πως οι σχέσεις των δύο συλλόγων είναι καλές. Πέραν του 24χρονου επιθετικού, στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αρέσει και ο 19χρονος μέσος Δημήτρης Ανάκογλου.

Ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Ίσμαελ Μπλάνκο, στον οποίο έχει γίνει μία ανεπίσημη κρούση. Ο Αργεντινός επιθετικός μένει ελεύθερος τον Ιούνιο από την ΑΕΚ. Ως εναλλακτική λύση του «Ζορό» υπάρχει και ο 25χρονος Κροάτης επιθετικός του Εργοτέλη, Μάριο Μπούντιμιρ.

«Πάρτε την πρόκριση»

«Την Πέμπτη ο σύλλογος συμπληρώνει 103 χρόνια ιστορίας και το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον κόσμο μας, είναι να πάρετε την πρόκριση στο Κύπελλο. Τίποτα δεν έχει χαθεί, ούτε στο πρωτάθλημα. Καμία μάχη δεν κερδήθηκε πριν αρχίσει και καμία δεν χάθηκε πριν τελειώσει. Σίγουρα θα θέλετε να σας θυμούνται για τους τίτλους που φέρατε και γιατί ξεπεράσατε τις δύσκολες στιγμές με επιτυχία…».

Με αυτά τα λόγια θέλησε ο Αδαμάντιος Πολέμης να τονώσει το ηθικό των παικτών του Παναθηναϊκού στο χθεσινοβραδινό δείπνο που παρέθεσε στην ομάδα, εν όψει του αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, με τις συμμετοχές να μην είναι με το μέρος του αφού έχει ενοχλήσεις στη γάμπα. Εκτός μάχης είναι σίγουρα οι Λουίς Γκαρσία και Γιούρκας Σεϊταρίδης. Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο Καρνέζης θα πάρει-όπως σε όλα τα ματς του θεσμού-τη θέση του Τζόρβα (που ταλαιπωρείται και από μία ίωση), στην άμυνα θα παίξουν οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι και Καντέ. Η τριάδα στα χαφ θα είναι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Νίνης, ενώ Λέτο και Σισέ θα είναι οι δύο της επίθεσης, με τον τρίτο να είναι ένας εκ των Χριστοδουλόπουλου ή Γκοβού.

Χωρίς βιασύνη

Ο Παναθηναϊκός δεν βιάζεται να αντικαταστήσει τον Κάρλος Φρέιτας στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Γιάννης Σαμαράς δεν θα είναι-εκτός απροόπτου-αυτός που κα καλύψει τη θέση, ούτε και κάποιος από τους Βέλιτς ή Ίβιτς. Δεν αποκλείεται ως λύση να επιλεγεί κάποιος παλιός ξένος παίκτης της ομάδας (π.χ. Ασάνοβιτς, Χένρικσεν).

* Ο Σίλβα Κλέιτον ενημερώθηκε να βρει ομάδα. Ο ίδιος δεν δείχνει διάθεση να επιστρέψει στη Μέταλουργκ όπου και έχει δοθεί δανεικός μέχρι το καλοκαίρι. Δεδομένου ότι έχει αγωνιστεί σε δύο ομάδες μέσα σε έξι μήνες, μπορεί να μετακομίσει μόνο σε πρωταθλήματα όπως της Ρωσίας, της Βραζιλίας ή των ΗΠΑ.

* Στα δικαστήρια οδηγούνται Βαγγέλης Μάντζιος και Μαρίτιμο. Ο παίκτης είχε λαμβάνειν 100.000 ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, αλλά η πορτογαλική ομάδα δεν τον ήθελε στις τάξεις της, ενώ από τη στιγμή που είναι τραυματίας δεν μπορεί να βρει ομάδα και πιθανώς να μείνει εκτός δράσης μέχρι το καλοκαίρι.

«Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…»

«Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…»
Σύνθημα πρόκρισης στην Τούμπα έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει της ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΠΑΠ την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ. «Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Πάμε για τη νίκη και την πρόκριση», ήταν το λιτό, αλλά σαφές μήνυμα που έδωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι (15:30) με μεγάλο ερωτηματικό τη συμμετοχή του Άλμπερτ Ριέρα. Ο Καταλανός αριστερός χαφ έχει ένα οστικό οίδημα στο γόνατο και η παρουσία του είναι από εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη. Δεδομένη είναι η απουσία του Γιάννη Ποτουρίδη (εκτός για 15 μέρες με θλάση στο δικέφαλο) και του Μοϊσές Ουρτάδο.

Με «τρομοκράτη» βασικό

Ο Ράφικ Τζεμπούρ όλα δείχνουν πως θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός. Ο Αλγερινός φορ αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης με τον Μιραλάς αριστερά και τον Ζαϊρί δεξιά, χωρίς πάντως να αποκλείεται η έκπληξη με τον «τρομοκράτη» και τον Βέλγο να πλαισιώνουν ως ακραίοι επιθετικοί τον Πάντελιτς. Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Νικοπολίδης θα είναι στο τέρμα-όπως έχει αποφασιστεί να συμβαίνει στα ματς Κυπέλλου-αντί του Πάρντο. Στην άμυνα η τετράδα θα είναι Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης και Μπράβο, Μοντέστο και Ιμπαγάσα θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, ενώ ο Φουστέρ θα κινείται πίσω από τον σέντερ φορ.

* Ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς θα ενημερώσει τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τους παίκτες που ξεχώρισε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής για παίκτες κάτω των 20 ετών. Ο σκάουτερ των «ερυθρόλευκων» φέρεται να έχει ξεχωρίσει 7-8 περιπτώσεις.

«Το νου σας στους Σισέ και Λέτο»

«Το νου σας στους Σισέ και Λέτο» Photo: Action Images
Προσέχει για να έχει. Τα μάτια τους… δεκατέσσερα στους Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπάστιαν Λέτο ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν ο Μανόλο Χιμένεθ. «Έχουμε σημαντικό προβάδισμα, παίξτε έξυπνα και προκριθείτε», επεσήμανε ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου την Τετάρτη (στις 21:00) με τον Παναθηναϊκό.

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα και τώρα μένει να το διαφυλάξουμε. Δεν έχουμε εμείς την πίεση, αλλά ο Παναθηναϊκός. Εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να έχουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να μην παρασυρθούμε από τον αντίπαλο», είπε, αρχικά, ο Χιμένεθ στους παίκτες του.

«Και Τόρες έχω, λέγετε…»

«Και Τόρες έχω, λέγετε…»
Του μουρμούρισαν για τον Μουρίνιο…

Του γκρίνιαξαν για τις (όχι τόσο εντυπωσιακές πια) προσθήκες…

Τον κατηγόρησαν ότι έχει παρατήσει την ομάδα…

Ορίστε τώρα!

Κάτι τέτοια άκουσε και το αφεντικό (ξανά)τρελάθηκε!

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έδειξε πόσο πολύ τον έχει… αγγίξει η κρίση και βγάζοντας από την παντελόνα άλλα 58 εκατ. ευρώ (μετά από τα 25 του Νταβίντ Λουίς) έφερε -στις… καθυστερήσεις των μεταγραφών- και τον Φερνάντο Τόρες στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

«Money makes the world go round», λέει το ρητόν και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από το φινάλε που έκανε στη μεταγραφική περίοδο ο Ρώσος μεγιστάνας. Από ‘κει που το απόγευμα της Παρασκευής, λοιπόν, η υπόθεση του Νταβίντ Λουίς ήταν «παγωμένη» και εκείνη του Φερνάντο Τόρες (τουλάχιστον) μπερδεμένη, λίγες ώρες μετά το… παραδάκι (83,5 εκατ. ευρώ συνολικά) είχε κάνει τη δουλειά του:

Ο Νταβίντ Λουίς πρόβαρε ήδη την μπλε φανέλα των Λονδρέζων, ο Τόρες έμπαινε στο αεροπλάνο για να σφραγίσει ότι θα τη φορέσει (τελειώνοντας τη μεταγραφή στην πρωτεύουσα) και οι οπαδοί της Λίβερπουλ έκαιγαν τις -παλιές πλέον- δικές του στη Λίβερπουλ!

«Ο Παναθηναϊκός θα μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό. Δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να επιτεθεί. Είναι σημαντικό να κρατάμε εμείς την μπάλα, να την κυκλοφορούμε σωστά και να προσπαθούμε για το γκολ χωρίς άγχος. Ο αντίπαλος έχει το άγχος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Το σημαντικότερο είναι να διαχειριστούμε εμείς σωστά το ματς», πρόσθεσε και συνέχισε, λέγοντάς τους: «Αν πετύχει ένα γκολ στο ξεκίνημα ο αντίπαλος, θα αλλάξει η ψυχολογία του. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μη δεχτούμε γκολ».

Ταυτόχρονα, στάθηκε ξανά στον Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ αναφέρθηκε και στον Σεμπαστιάν Λέτο, τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι: «Το βασικό τους όπλο είναι ο Σισέ και θα αμυνθούμε συνολικά σωστά, ώστε να μη φτάνει η μπάλα σ' αυτόν. Το έχετε ξανακάνει! Θέλει προσοχή και ο Λέτο. Πρέπει να τον μαρκάρετε από κοντά και να μην τον αφήνετε να κάνει κούρσες, επειδή μπορεί να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους».

Δίνει μάχη ο Μανωλάς!

Κάτι σαν… ιατρικό θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί η περίπτωση του Κώστα Μανωλά.

Ο 19χρονος αμυντικός, διαψεύδοντας όλα τα ιατρικά προγνωστικά φαίνεται να ξεπερνά σε χρόνο ρεκόρ τη θλάση που τον ταλαιπώρησε, ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος προπόνησης το απόγευμα της Δευτέρας και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι διαθέσιμος στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εκτός μάχης είναι σίγουρα οι Τραϊανός Δέλλας και Νίκος Γεωργέας, που συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Νταβίντ Ματέος προπονήθηκε για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα. Ο 23χρονος Ισπανός αμυντικός δεν είναι απίθανο να βρίσκεται στην αποστολή, όπως και ο έτερος νεοαποκτηθείς Ναμπίλ Μπάχα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες