ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

Αίγυπτος: Κλονίζεται η εξουσία του Mubarak, με το λαό συντάσσεται ο στρατός

Κλονίζεται η 30χρονη εξουσία του Hosni Mubarak στην Αίγυπτο, καθώς ο στρατός δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει βία απέναντι στους διαδηλωτές που ζητούν την αλλαγή του καθεστώτος. Μη έχοντας πια πολλές άλλες επιλογές, ο Mubarak δήλωσε μέσω του κορυφαίου συμβούλου του διατεθειμένος να συζητήσει με την αντιπολίτευση για μεταρρυθμίσεις.

Το πολιτικό σκηνικό της Αιγύπτου έδειχνε να αλλάζει από το βράδυ της Δευτέρας, με τους New York Times να μιλούν για την πιο αποφασιστική στιγμή για τη χώρα από την εποχή που ο Mubarak ανέλαβε την εξουσία, πριν από τρεις δεκαετίες.

Ο στρατός εμφανίζεται πλέον σαν διαπραγματευτής ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές: Τη λαϊκή εξέγερση που απαιτεί την απομάκρυνση του Mubarak και την άρνηση του απολυταρχικού καθεστώτος να εγκαταλείψει την εξουσία.

Οι εξαήμερες διαδηλώσεις μπαίνουν σε νέα φάση, αφότου εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε από την κρατική τηλεόραση ότι «οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα καταφύγουν στη χρήση βίας κατά του σπουδαίου λαού μας». Όπως είπε, ο στρατός αντιλαμβάνεται τη νομιμότητα των απαιτήσεων και σέβεται την ελευθερία της έκφρασης με ειρηνικούς τρόπους.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν δεκτές με πανηγυρισμούς στους δρόμους των αιγυπτιακών πόλεων, αν και τα ξένα ΜΜΕ προειδοποιούν πως είναι ακόμα νωρίς να προδικάσει κανείς το τέλος της κυβέρνησης Mubarak.
isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες