ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα


Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σήμερα η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Συννεφιά και τοπικές βροχές

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παγετός επικρατεί από το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Στην Αττική, θα επικρατήσουν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι αυξημένες και στην Πιερία, την Ημαθία και τη Χαλκιδική, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 (-5) έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ο  καιρός θα σημειώσει νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη, ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη
Ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα παρουσιάσει αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές.
Οι άνεμοι στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 και στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοδυτικά σταδιακά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες