1/2/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Ζαμπονοτυρόπιτα για τεμπέληδες

Υλικά:
½ κιλό φύλλο σφολιάτας
10 φέτες ζαμπόν
20 φέτες τυρί του τοστ
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού



Εκτέλεση:

Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγη από την κρέμα γάλακτος. Στο μισό φύλλο απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν, τις οποίες αλείφουμε επίσης με κρέμα γάλακτος. Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια και πάνω από τα μανιτάρια απλώνουμε τις φέτες του τυριού.
Κλείνουμε το φύλλο, φέρνοντας τη μισή του πλευρά που έχει μείνει ακάλυπτη που υλικά, πάνω απ' αυτή με τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας, ώστε να κλείσει καλά.
Την τοποθετούμε σ' ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Τρυπάμε τη σφολιάτα μ' ένα πηρούνι και αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού.
Ψήνουμε στους 180oC για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες