ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

Συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον υπουργό Κ. Σκανδαλίδη

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη της επιτροπής αγώνα των αγροτών της βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μιλώντας ο πρόεδρός της, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή.
Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, αφορούν -κυρίως- στις αποζημιώσεις των βαμβακοκαλλιεργητών από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις, καθώς και στο αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, για τα οποία δεν ισχύουν πλέον οι ειδικές τιμές. Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν να παραμείνει υπό κρατική «ομπρέλα» η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (ΑΤΕ).
Αυτό διότι, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Κώστας Τσαούσκας, «σε περίπτωση που αλλάξει χέρια θα είμαστε υποχείρια των ιδιωτών, αφού το 65% της καλλιεργήσιμης γης της χώρας είναι υποθηκευμένο στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».
Πάντως, σε περίπτωση που στη συνάντηση της Πέμπτης δε δοθούν λύσεις, τότε οι αγρότες προτίθενται να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων και μεθοριακών σταθμών και, όπως ανέφεραν, θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 7 Φεβρουαρίου.
Στο μεταξύ, οι αγροτοσυνδικαλιστές της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση της Πέμπτης, θα επιχειρήσουν την είσοδό τους σ’ αυτήν, «έστω και απρόσκλητοι», όπως είπε το μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της, Αλέκος Ουγγρίνος.
Στις 5 Φεβρουαρίου, εξάλλου, στις 12 το μεσημέρι -σε συντονισμό με όλους τους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας- η ΠΑΣΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς κλαδικής έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες