ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

Αυξήσεις χωρίς μέσα μεταφοράς


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία. Ακινητοποιημένο το Μετρό, παρά το ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη. Από σήμερα οι νέες τιμές των εισιτηρίων. Δείτε ποιες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες

Γολγοθάς για το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα Τρίτη, λειτουργούν μόνο το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία απεργούν σήμερα, Τρίτη, και αύριο, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο μετρό. Η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ, ωστόσο η απεργία πραγματοποιείται κανονικά και περιφρουρείται από τους ίδιους του εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για αύριο και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν σήμερα και αύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.
 Η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κλιμακώνεται, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο, Τετάρτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Από σήμερα οι αυξήσεις στα εισιτήρια
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλαιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.
Από την επομένη, 15 Φεβρουαρίου, και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλαιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.
Επίσης, καταργούνται η μηνιαία και η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών του ΗΣΑΠ και του Μετρό. Το εισιτήριο του Προαστιακού θα ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά.
Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο".
Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
* Εισιτήριο για όλα τα μέσα για 90': 1,40 ευρώ
* Εισιτήριο για λεωφορείο, τρόλεϊ και τραμ για μία διαδρομή: 1,20 ευρώ
* Εισιτήριο για όλες μετακινήσεις 24ωρου: 4 ευρώ
* Εβδομαδιαίο εισιτήριο: 14 ευρώ
* Εισιτήριο λεωφορείου για Σαρωνίδα: 1,60 ευρώ
* Εισιτήριο λεωφορείου για τις γραμμές express προς αεροδρόμιο: 5 ευρώ
* Εισιτήριο του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 8 ευρώ
* Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία: 20 ευρώ
* Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 45 ευρώ
* Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ: 200 ευρώ
* Η ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς: 450 ευρώ
* Η μηνιαία κάρτα του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 140 ευρώ
* Η ετήσια κάρτα του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο: 1.000 ευρώ
Μειωμένο κατά 50% εισιτήριο δικαιούνται:
* Πολύτεκνοι γονείς και μέλη των οικογενειών τους, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνου
* Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου
* Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών
* Νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ή διαβατηρίου
* Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που είναι κάτοχοι δελτίου ΟΑΣΑ
* Σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ ή Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών έως 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης της Σχολής
* Φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων του εξωτερικού έως 25 ετών, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας και της ταυτότητας ή του διαβατηρίου
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες