ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

Επιδοτήσεις για επισκευές


Με άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια θα επιχορηγηθούν όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον", ώστε να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους. Δείτε τις προϋποθέσεις ένταξης και τι μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι σας

Σε ισχύ τίθεται από  σήμερα το πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον", μέσω του οποίου το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ακινήτων να αξιοποιήσουν επιδοτήσεις και άτοκα δάνεια για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλα τα είδη κατοικιών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άδεια να έχει βγει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1979 και να κατατάσσονται σε ενεργοβόρα κατηγορία.
Σύμφωνα με την απόφαση, τα σπίτια που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1.750 ευρώ ανά τετραγωνικό και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
*Οι τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, συμφώνησαν στους όρους αυτούς και θα δίνουν τα άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτου) είναι οι Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και EFG Eurobank - Ergasias.
*Μέχρι 15.000 ευρώ μπορούν να λάβουν, ως άτοκο -  χαμηλότοκο δάνειο ή επιδότηση, οι ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.
*Επιδοτούνται η αντικατάσταση κουφωμάτων, η τοποθέτηση διπλών τζαμιών και παραθύρων, συστήματα σκίασης, τοποθέτηση καυστήρων.
*Για την υποστήριξη των πολιτών, τόσο κατά για το στάδιο υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα, όσο και κατά την υλοποίηση του έργου, λειτουργεί, γραμμή αρωγής χρηστών (helpdesk) στο 210 9797400. Ο Οδηγός εφαρμογής και τα έντυπα του Προγράμματος βρίσκονται αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο http://exoikonomisi.ypeka.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες