ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/2/11

Επαναπατρισμός των Ελλήνων


Τρία C-130 απογειώθηκαν για Αίγυπτο, ώστε να επιστρέψουν οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας, που έχουν ζητήσει να επαναπατριστούν. Ρευστή η κατάσταση λόγω της σημερινής μεγάλης διαδήλωσης. Κανένας συμπατριώτης μας δεν έχει κινδυνέψει μέχρι στιγμής Το απόγευμα αναμένονται στην Ελλάδα. Το σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών

Με την αναχώρηση το πρωί, τριών ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 για την Αλεξάνδρεια τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

"Ξεκινάμε με τα τρία C-130 για την Αίγυπτο, τα οποία θα μεταφέρουν 215 από τους δικούς μας ανθρώπους, από την Αλεξάνδρεια. Εύχομαι μέχρι το απόγευμα να είμαστε πίσω και όλα να πάνε καλά", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, λίγο πριν την αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους για την Αίγυπτο, στο οποίο επιβαίνει ως συντονιστής της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας.
"Οι πληροφορίες λένε ότι και η χθεσινή βραδιά ήταν μια καλή βραδιά. Αναμένουμε την εξέλιξη της διαδήλωσης στο Κάιρο, για να έχουμε καλύτερα συμπεράσματα το απόγευμα προς το βράδυ, ανέφερε ο κ. Δόλλης και σημείωσε πως μια ρευστή κατάσταση απαιτεί προσοχή και ψυχραιμία.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επιστροφή αναμένεται μετά τις 4 το απόγευμα, ανάλογα με τη διάρκεια του χρόνου επιβίβασης των Αιγυπτιωτών.
"Πιστεύω, μέχρι να φτάσουμε να έχουν οργανωθεί. Έχουμε κανονίσει τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά φυσικά σε μια ρευστή κατάσταση δεν μπορείς να περιμένεις όλα να πάνε τέλεια. Το άγχος είναι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Για μας, είναι σχετικά εύκολο να πάμε να τους πάρουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε το φόβο τους", τόνισε ο υφυπουργός.
Ασφαλείς οι Έλληνες
Στην Αλεξάνδρεια περίπου 215 είναι οι Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν. Στην παροικία του Καΐρου, είναι λιγότεροι οι ομογενείς που ανησυχούν.
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.
"Ουδείς Έλληνας ομογενής βρίσκεται σε κίνδυνο, παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει πλήρως και με απόλυτο σχέδιο τον σχετικό μηχανισμό και είμαστε πανέτοιμοι να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια, εάν και όποτε αυτό χρειαστεί" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Πολλές ξένες κυβερνήσεις και τουριστικά πρακτορεία επισπεύδουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Αίγυπτο, ενώ πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν διακόψει ήδη κάθε δραστηριότητά τους στην αραβική χώρα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες