ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/2/11

Πρόταση-σοκ του αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα: «Ανταλλάξτε χρέος με ακίνητα»

Την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους με κρατικούς πόρους και ακίνητα πρότεινε ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα.
Ο Μπομπ Τράα, σε παρέμβασή του στο Συνέδριο της Τραπέζης της Ελλάδος, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει περαιτέρω μείωση των συντάξεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος, επισημαίνοντας ότι το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις και
να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα τη λειτουργία και την εκμετάλλευση οργανισμών.
Εμφανίστηκε επίσης ιδιαίτερα επικριτικός στις πελατειακές σχέσεις του κράτους με τους πολίτες στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι «είναι σαν μια Μερσεντές, που κινείται με 20 χλμ την ώρα, αλλά εάν αλλάξει, θα μπορεί να κινείται και με 100 χλμ την ώρα.». Στο στόχαστρό του βρέθηκε και η έλλειψη αξιοπιστίας του κράτους, καθώς, όπως τόνισε «οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν τους αριθμούς και τις οφειλές τους».
Επίσης, υποστήριξε ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε την αναλογία 5 προς 1 όσον αφορά τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, στον οποίο οι δαπάνες θα πρέπει να ελέγχονται αποτελεσματικότερα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας περαιτέρω ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας.
Παράλληλα, καυτηρίασε έντονα τις πολλαπλές αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ ζήτησε πιο αποτελεσματικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες