12/2/11

Απόφαση για νέες απεργίες


Ταλαιπωρία αναμένεται για το επιβατικό κοινό και την ερχόμενη εβδομάδα. Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και την επόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό ανακοίνωσαν, μετά από τη μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν την Παρασκευή (11/02) στο κέντρο της Αθήνας και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι εργαζόμενο στα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (πιθανότατα την Τρίτη) και θα κάνουν πεντάωρη στάση εργασίας (11:00-16:00) την επομένη, ώστε να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

 Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για πάρουν οριστικές αποφάσεις.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων Ν. Σιαπάτας τόνισε ότιι το νομοσχέδιο στην ουσία διαλύει τις αστικές συγκοινωνίες και κατακρεουργεί του εργαζόμενους και για το λόγο αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα.
Επίσης, εξέφρασε την  αντίθεσή του στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και χαρακτήρισε δικαιολογημένη αντίδραση το "κίνημα δεν πληρώνω"
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Νίκος Κουλουμπαρίτσης εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, βάλει κατά των αστικών συγκοινωνιών, της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
 ΠΗΓΗ
 

1 σχόλιο:

ezhan είπε...

Nice sharing.Visit us for latest jobs in Asia & Gulf at http://toppakjobs.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες