ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/2/11

Λίστες με καταθέτες εξωτερικού

Με τους ελέγχους το υπ. Οικονομικών επιχειρεί να εντοπίσει όσους δεν μπορούν μέσω του «πόθεν έσχες» να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων Φοροφυγάδες με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό «κυνηγάει» το υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας τώρα στο στόχαστρο τα εμβάσματα με τα ποσά που μετέφεραν από τις ελληνικές τράπεζες στις τράπεζες της Ελβετίας, της Κύπρου, της Αγγλίας και άλλων χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής.

Οπως αποκάλυψε χθες ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομ. Σπινέλλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το υπουργείο συνεργάζεται με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών για να εξασφαλίσει τα στοιχεία που αποτυπώνονται στα εμβάσματα.
Σύμφωνα με τον κ. Σπινέλλη, ο στόχος δεν είναι εκείνοι οι οποίοι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, τα οποία τα έχουν δηλώσει στην εφορία, αλλά όσοι δηλώνουν, για παράδειγμα, ετήσια εισοδήματα 10.000 ευρώ και βάσει των εμβασμάτων εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις που αντιστοιχούν σε 100.000 ευρώ.
«Βγήκαν» 29 δισ. ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2010 «βγήκαν» από τις ελληνικές τράπεζες 29 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων έχει καταλήξει σε τράπεζες του εξωτερικού.
Με τους ελέγχους το υπουργείο επιχειρεί: Να εντοπίσει όσους δεν μπορούν μέσω του «πόθεν έσχες» να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων. Τα στοιχεία που αναγράφονται στα εμβάσματα, ΑΦΜ φορολογουμένου και ποσό κατάθεσης σε τράπεζα του εξωτερικού, θα διασταυρωθούν με τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών. Περιπτώσεις με μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και χρηματικών ποσών που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ.
Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί περίπου 30.000 καταθέτες του εξωτερικού που «ξέχασαν» να εμφανίσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις τους τόκους που εισέπραξαν.
Οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται από την εφορία να τους δηλώσουν και να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν με τις προσαυξήσεις, ενώ αντιμετωπίζουν και έλεγχο του «πόθεν έσχες».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες