12/2/11

"Εντολές παίρνουμε από τον λαό"


Για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας κατηγόρησε τους αξιωματούχος της τρόικας η κυβέρνηση, μετά την πρόταση για άμεσες αποκρατικοποιήσεις. Δήλωση σε υψηλούς τόνους από τον Γ. Πεταλωτή, που χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη συμπεριφορά των αξιωματούχων

Σε σκληρή δήλωση προχώρησε η κυβέρνηση τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά τη συνέντευξη των αξιωματούχων της τρόικας και την πρόταση για αποκρατικοποιήσεις 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι παίρνει εντολές μόνο από τον ελληνικό λαό και ουσιαστικά κατηγόρησε την τρόικα για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.
"Έχουμε ανάγκη, αλλά έχουμε και όρια" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλωτής. Πρόκειται πάντως για μια αντίδραση που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.
Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
"Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.
Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.
Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών.
Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες