15/3/11

Στα 100.000 ευρώ το κόστος νοσηλείας των απεργών - πείνας

Στα 100.000 ευρώ το κόστος νοσηλείας των απεργών - πείνας

Κόντρα Λοβέρδου - Γεωργιάδη στη Βουλή για την περίθαλψη των λαθρομεταναστών

Στο ποσό των 100.000 ευρώ υπολόγισε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος το κόστος νοσηλείας στο ΕΣΥ των 300 μεταναστών απεργών πείνας που «φιλοξενήθηκαν» το προηγούμενο δίμηνο στο μέγαρο Υπατία της οδού Πατησίων.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι το ετήσιο κόστος της περίθαλψης παράνομων μεταναστών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε «τι δουλειά είχαν οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι στο νοσοκομείο και με ποιο δικαίωμα διέταζαν το τι θα τρώνε οι απεργοί. «Αφού υπάρχουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι που είναι μεγάλοι ανθρωπιστές, ας αναλάβουν εκείνοι το κόστος. Γιατί να το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος; Θα δώσετε τα αντίστοιχα στο ζευγάρι των ανέργων στην Καβάλα που πραγματοποιεί απεργία πείνας ζητώντας δουλειά;», ρώτησε ο βουλευτής.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε πως σε τέσσερα νοσοκομεία «είχαμε περιπτώσεις όπου συνοδοί παρενέβαιναν στη δουλειά των γιατρών, με σκοπό να μην πάρουν παρά εντερική διατροφή, μέσω ορού». Οι αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας ωστόσο, γίνονταν δεκτοί στο νοσοκομείο, όπως και σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανήμπορος ασθενής ζητά την βοήθεια συνοδού.

Ο κ. Λοβέρδος επαναβεβαίωσε, τέλος, τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναπλάσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κάτι που προϋποθέτει, όπως ανέφερε, και τη διευθέτηση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες