ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/3/11

Απέφυγε την δέσμευση προς την λιβυκή αντιπολίτευση η Κλίντον



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011, 09:09
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πολιτικής και οικονομικής βοήθειας στη λιβυκή αντιπολίτευση, στο πλαίσιο συνάντησής της στο Παρίσι με ένα μέλος του Λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.


Η κ. Κλίντον στη συνάντησή της με τον υπεύθυνο του συμβουλίου για τις διεθνείς υποθέσεις, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, απέφυγε να δεσμευτεί για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην λιβυκή αντιπολίτευση.

«Συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν τον λιβυκό λαό στις προσπάθειές του κατά του καθεστώτος Καντάφι», επισήμανε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ, Φίλιπ Ρέινς.

Ο Τζιμπρίλ ζήτησε από την κ. Κλίντον όπλα για να πολεμήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις, όπως τόνισε  αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.


Η Κλίντον απάντησε πως θα εξετάσει το αίτημα αυτό, αλλά απέφυγε να προβεί σε κάποια σχετική δέσμευση με το ζήτημα που της τέθηκε. Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει σήμερα στην άτυπη σύνοδο της G8, υπό την προεδρία της Γαλλίας. Το Παρίσι με την υποστήριξη του Λονδίνου ζητά, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, την ανάληψη δράσης που θα προσφέρει στήριξη στους αντικαθεστωτικούς και θα υπερασπιστεί τον λαό της Λιβύης. 
www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες