15/3/11

Θα ανοίγουν λογαριασμοί υπουργών


Το νέο νομοσχέδιο για την ευθύνη των υπουργών κατατέθηκε στη Βουλή κι αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Δείτε τι προβλέπει

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από τις βασικές διατάξεις του νέου νόμου είναι το θέμα της παραγραφής των αξιοποίνων πράξεων που τελούνται από υπουργούς και για τις οποίες ισχύουν οι κοινές διατάξεις του Γενικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα.
Με τον νέο νόμο προβλέπεται ακόμη η σύσταση τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου, στο οποίο θα αναθέτει η Βουλή τη διενέργεια νομικού ελέγχου των στοιχείων αξιόποινης πράξης, για την οποία πράξη κινείται η διαδικασία ποινικής δίωξης καθώς και η αξιολόγηση της ουσιαστικής τους βασιμότητας.
Παρέχεται, εξάλλου, η δυνατότητα στον ανακριτή, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εφόσον διενεργείται προανάκριση για κακούργημα, να απαγορεύει την κίνηση λογαριασμών, τίτλων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του κατηγορουμένου.
Τέλος, επιτρέπεται εφεξής η επιβολή περιοριστικών όρων σε ενεργεία ή μη υπουργό, όπως παροχή εγγύησης, υποχρέωση εμφάνισης στον ανακριτή, κ.λ.π.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες