ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/3/11

50 δισ. ευρώ για τους Έλληνες ή για τους παγκόσμιους τοκογλύφους;


Πενήντα δισ. ευρώ είναι ο στόχος από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με βάση τις ανακοινώσεις της τρόικας παλαιότερα, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών πρόσφατα.
Τα χρήματα αυτά, όπως διατείνονται σε όλους τους τόνους οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός, θα πάνε στη μείωση του χρέους. Δηλαδή απευθείας στα χέρια των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Το ένα ζήτημα είναι αυτή καθεαυτή, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως φαίνεται θα πουληθούν αντί πινακίου φακής δεκάδες επιχειρήσεις του Δημοσίου αλλά και ακίνητα φιλέτα. Αφού πρώτα απαξιώθηκαν και έφθασαν στα τάρταρα οι τιμές, των μετοχών των κρατικών επιχειρήσεων, θα πουληθούν σε τιμές - προσφορά. Το ίδιο ισχύει και για τα ακίνητα - φιλέτα.
Ένα δεύτερο ζήτημα εξίσου αν όχι ακόμη πιο σημαντικό είναι γιατί τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν απευθείας στο θησαυροφυλάκιο των δανειστών της Ελλάδας και όχι στους πολίτες και τη χώρα.
Όπως γνωρίζουν ακόμη και μαθητές λυκείου, δε συγκεντρώνονται χρήματα, και όχι μόνο δε μειώνεται το έλλειμμα, αλλά αυξάνεται κιόλας, όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη και υπάρχει ύφεση και ανεργία σε εκρηκτικούς ρυθμούς.
Δε χρειάζεται κάποιος να έχει πάρει Νόμπελ οικονομίας για να γνωρίζει ότι η ατμομηχανή μιας οικονομίας είναι η ανάπτυξη. Κάτι που όπως φαίνεται οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός κάνουν πως δε γνωρίζουν.
Ο νέος μεγάλος στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού είναι η εκποίηση των «ασημικών» για 50 δις ευρώ.
Εάν αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση τα έριχνε στην αγορά για επενδύσεις θα εισέπραττε τα διπλάσια τουλάχιστον εξαιτίας της ανάπτυξης που θα έφερνε στη χώρα. Μιλάμε για 1,1 δις ευρώ το μήνα! 13 δις ευρώ περίπου το χρόνο. Εάν έμπαιναν στην αγορά, το ελληνικό κράτος θα εισέπραττε κάτι λιγότερο από τα μισά, μόνο από το ΦΠΑ, και το φόρο εισοδήματος.
Αντίστοιχα, αν υπολογίσουμε ότι, όταν «πέφτουν» χρήματα στην αγορά, αυτά τα χρήματα γυρίζουν πέντε φορές, ώστε να παραχθεί και να πουληθεί το προϊόν, τα χρήματα θα πολλαπλασιάζονταν και τα έσοδα του κράτους θα ήταν υπερδιπλάσια.
Ταυτόχρονα η ανεργία θα μειώνονταν σε ελάχιστους αριθμούς καθώς θα δημιουργούνταν τουλάχιστον τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Με αυτό τον τρόπο παράγεται πλούτος, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, μειώνεται η φτώχεια και επανεκινείται η Ελληνική Οικονομία με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και προς όφελος των πολιτών. Όπως άλλωστε υποσχόταν προεκλογικά ότι θα έκανε ο Πρωθυπουργός σε εκατό ημέρες…
Η επιλογή ανήκει στον Πρωθυπουργό. Ή είναι με τους Έλληνες και την Ελλάδα ή είναι με τους παγκόσμιους τοκογλύφους και τους ευρωπαίους αγοραστές.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα…
/www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες