ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

15/3/11

Από πότε το «σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», βαφτίζεται «βαθιά ανάσα»;


Αν θυμάμαι καλά, πάνε μήνες από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά για την επιμήκυνση του χρέους μας.
Φαντάζομαι ότι κανείς "υγιής" πολίτης αυτής της χώρας και όχι φανατικός οπαδός των κομμάτων, δεν πίστεψε ποτέ ότι η υποτιθέμενη συμφωνία, που μας περνάνε αρκετά ΜΜΕ ως μεγάλη νίκη, δεν ήταν προσυμφωνημένη.

Και στέλνοντας κάποιος την σκέψη του λίγο πιο μακριά, μπορεί και να υποθέσει ότι στο κόλπο είναι όλοι. Και ΕΕ και ΔΝΤ και όλοι όσοι ορίζουν τις τύχες των λαών πια.
Το ερώτημα που προκύπτει, είναι αν ο κόσμος καταλαβαίνει, ακούγοντας τέτοιου είδους ειδήσεις, ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι πιο μαύρα!
Γιατί επιμήκυνση, πολύ απλά, σημαίνει περισσότερο χρέος. Πιο πολλές δόσεις. Περισσότερο σφίξιμο, περισσότερες περικοπές.
Κι αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να αλλάξει τον υπουργό οικονομίας σε έναν ανασχηματισμό, πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει και η πολιτική της κυβέρνησης; (αν βάλει, λέμε τώρα, τον Χρυσοχοΐδη).
Απλά, επικοινωνιακά θα κερδίσει λίγο χρόνο, μέχρι ο επόμενος "τσάρος" να ανακοινώσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που θα μας "έχουν επιβάλλει" τα μνημόνια.
Αν και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, έχει "επινοηθεί" ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου, που γίνεται ο σάκος του μποξ!
Στην χώρα μας, η ανεργία καλπάζει. Η ανάπτυξη είναι ανύπαρκτη. Η οικοδομή στενάζει. Τα σχολεία συγχωνεύονται. Τα νοσοκομεία δεν έχουν τα βασικά. Τα ταμεία στερεύουν.
Και μέσα σε όλα αυτά, όλο και περισσότερο ακούμε για την πώληση της δημόσιας περιουσίας, που δεν είναι πώληση αλλά αξιοποίηση, ενοικίαση ή οτιδήποτε άλλο βολεύει εκείνον που το ξεστομίζει.
Μόνο που πολύ φοβάμαι, ότι αν για παράδειγμα αύριο, έρθει η αμαρτωλή SIEMENS ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΤΕ, θα είναι τέτοιο το "περιτύλιγμα" που κανείς δεν πρόκειται ν’ αντιδράσει.
Και να πάμε κι ένα στοίχημα. Η SIEMENS θα προβληθεί από τα ΜΜΕ ως ένας κορυφαίος τεχνολογικός κολοσσός, που δεν έδωσε ποτέ μίζες, απλά μας εξέλιξε όλους εμάς του βαρβάρους.
Τώρα αν για παράδειγμα πάλι λέμε, το να συμφωνήσει η Μέρκελ στην επιμήκυνση και στους καλύτερους όρους, είχε αντάλλαγμα τον ΟΤΕ, μάλλον θα είναι στα ψιλά γράμματα.
Καλό είναι πάντως να αρχίσουμε να μαθαίνουμε γερμανικά, γιατί το βλέπω αύριο μεθαύριο να έχει λήξει ο λογαριασμός του τηλεφώνου και να σε παίρνει η frau και να μην καταλαβαίνεις.
Δυστυχώς, μπορεί οι επιστήμονες να μας καθησυχάζουν, αλλά τα τσουνάμια μας χτυπάνε εδώ και χρόνια.
Βγαίνει κι ένα καλό όμως από αυτή την ιστορία.
Γνωρίζουμε τις αντοχές μας.
Κι αν οι Ιάπωνες με την τραγωδία τους δίδαξαν αξιοπρέπεια, δύναμη ψυχής, ψυχραιμία και κρατική αποτελεσματικότητα, εμείς με τις... πολιτικές τραγωδίες που ζούμε 3 δεκαετίες τώρα, διδάσκουμε υπομονή.
Αλλά επειδή ο λαός μας είναι σοφός και για κάθε καλό ή κακό έχει και την αντίστοιχη παροιμία, θα πρέπει όλοι αυτοί να γνωρίζουν ότι και ο γάιδαρος, το ζώο με την μεγαλύτερη υπομονή, κάποια στιγμή... σκάει!
www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες