ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/3/11

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο (για 4 άτομα)


Υλικά:

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
150γρ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
3 αυγά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το 1 αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα μας σε μικρές μπαλίτσες και τις αλευρώνουμε.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με περίπου 1 ½ λίτρο νερό, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα γιουβαρλάκια μας στο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30’.
Όσο τα γιουβαρλάκια σιγοβράζουν εμείς φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Αρχικά ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους των δύο αυγών σε δύο διαφορετικά μπολ. Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σαν αφρός. Χτυπάμε τους δύο κρόκους και τους προσθέτουμε σιγά σιγά στον αφρό από τα ασπράδια και στην συνέχεια προσθέτουμε και τον χυμό από τα δύο λεμόνια. Καθ’ όλη την διαδικασία ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Τέλος παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς στο αυγολέμονο.
Περιχύνουμε τον ζωμό μας στα γιουβαρλάκια (προσοχή δεν ανακατεύουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα απότομα δεξιά και αριστερά) και αφού αφήσουμε τα γιουβαρλάκια να πιουν για λίγο το αυγολέμονο τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή σας όρεξη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες