ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/3/11

Απροστάτευτοι οι αστυνομικοί



Μετά τον τραγικό θάνατο των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το απόγευμα της Τρίτης στη λαχαναγορά του Ρέντη, πολλά είναι τα ερωτηματικά που ξεσκεπάστηκαν για τις επιχειρήσεις συντονισμού της αστυνομίας και την οργάνωση στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δραστών. Καταγγελίες ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί αγοράζουν τον εξοπλισμό τους, καθώς δεν είναι επαρκής

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που αφορούν την προστασία και την κάλυψη των δύο αστυνομικών που άφησαν τη ζωή τους το απόγευμα της Τρίτης κατά τη διάρκεια καταδίωξης τζιπ, ύποπτου για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ελλιπή συντονισμό του σώματος, ακόμα και για έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού των αστυνομικών, σε σημείο που τον αγοράζουν μόνοι τους.

Οι νεαροί που έπεσαν από τα πυρά των άγνωστων δραστών Ιωάννης Ευαγγελινέλης και Γεώργιος Σκυλογιάννης πήραν σήμα για καταδίωξη δραστών, μετά τη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι και ανέλαβαν δράση, μαζί με τους δύο τραυματίες συναδέλφους τους.
Η αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή την περιγραφή και τον αριθμό του τζιπ των δραστών, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εμπλοκή και στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια με λεία 250.000.
Ωστόσο,το ερωτηματικό που προκύπτει είναι αν δόθηκε η απαραίτητη σημασία στο περιστατικό ή στήθηκε μια επιχείρηση ρουτίνας για μια ακόμη ληστεία που λίγοι πίστευαν ότι θα καταλήξει σε λουτρό αίματος. 
Περίπου 15 μοτοσικλέτες ανέλαβαν δράση, ενώ σχεδόν 30 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για την σύλληψη των δραστών.
Σε αυτό το σημείο, διερωτόμαστε εάν η επιχείρηση ήταν στην πραγματικότητα διακριτική, καθώς οι δράστες αντιλήφτηκαν τη παρουσία των αστυνομικών και έστησαν την ενέδρα θανάτου αυτομάτως.
Από την άλλη, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ όπως έπρεπε ζήτησαν ενισχύσεις. Οι ενισχύσεις έφτασαν. Ήταν τρία περιπολικά, τα οποία τα επιχειρησιακά σχέδια λένε ότι πάντα προπορεύονται των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν έγινε. Όταν οι δράστες βγήκαν από τη λεωφόρο Κηφισού και μπήκαν στην Περικλέους δεν ακολουθούνταν από περιπολικό αλλά από τις δύο μηχανές με τους τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο δεν είχαν κάλυψη οι τέσσερις ηρωικοί αστυνομικοί και για ποιο λόγο, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, με έντεκα μηχανές και τρία περιπολκά, οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες