ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/3/11

Nέο συλλαλητήριο στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη

Νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Ινονού, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, πραγματοποιούν το μεσημέρι οι Τουρκοκύπριοι, την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για προβοκάτσια από ακραία εθνικιστικά στοιχεία.
Η νέα διαδήλωση πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν στην Αγκυρα οι πρώτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά και η γκανγκστερικού τύπου επίθεση κατά της εφημερίδας «Αφρίκα» και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος κατάγγειλε ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Το κατοχικό καθεστώς έχει λάβει δρακόντεια μέτρα
ασφάλειας και σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο οι αρχές του ψευδοκράτους, μετά από έντονες συστάσεις της Αγκυρας, δεν θα επιτρέψουν προβοκατόρικες, όπως υποστηρίζουν, ενέργειες, διαμηνύοντας ότι όσοι τις επιχειρήσουν θα συλληφθούν. Την προηγούμενη φορά ως τέτοιες ενέργειες χαρακτηρίστηκαν από την Αγκυρα ορισμένα συνθήματα και το γεγονός ότι ήταν έντονη η παρουσία σημαιών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Θα ήταν λάθος να δοθεί η εντύπωση πως η εκδήλωση στρέφεται εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο ίδιος ο Ντερβίς Έρογλου, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να αναρτηθούν πινακίδες ή και να εκφωνηθούν συνθήματα κατά της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα η Πλατφόρμα των τουρκοκυπριακών συντεχνιών κάλεσε όλους όσοι αντιτίθενται στο πακέτο οικονομικών μέτρων' της Τουρκίας, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Όπως είπαν εκπρόσωποι της Πλατφόρμας σε συνέντευξη Τύπου, οι προθέσεις τους είναι καθαρές και «θέλουν οι Τουρκοκύπριοι να διαχειρίζονται μόνοι τις τύχες τους, να διατηρήσουν την ταυτότητα τους» . Επίσης, αξίωσαν να αποσυρθούν τα οικονομικά μέτρα της Αγκυρας, υποστηρίζοντας ότι πλέον οι σχέσεις Τουρκίας-«ΤΔΒΚ» πρέπει να είναι σχέσεις μεταξύ δύο «κρατών».
Το Ελληνοκυπριακό Τμήμα της Πλατφόρμας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» καλεί στις 4.30 το απόγευμα τους Ελληνοκυπρίους σε εκδήλωση συμπαράστασης των Τουρκοκυπρίων κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία. Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνοκυπριακού τμήματος της Πλατφόρμας, είναι «ο συγχρονισμός των βημάτων για να πάψει το Κυπριακό να είναι φθηνό εμπόρευμα στο παζάρι των πολιτικάντηδων, για λύση τώρα, για να φύγουν οι στρατοί,να σβήσουμε το διχαστικό παρελθόν με κοινούς αγώνες για ένα κοινό μέλλον».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, μια από τις κυρίαρχες διαφοροποιήσεις που εντοπίζονται, είναι η σύγκλιση απόψεων και τάσεων μεταξύ ψηφοφόρων που προέρχονται από εντελώς διαφορετικές κομματικές αφετηρίες, με τους υποστηρικτές του αριστερού Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) να προβάλουν αιτήματα που χαίρουν στήριξης από μεγάλη μερίδα υποστηρικτών του δεξιού Κόμματος Εθνικής Ενότητας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες