ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

2/3/11

Το Fight Club του ΟΑΚΑ

The first rule of Fight Club is... Ας μιλήσουμε για μπάλα! Ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απέχει μόνο λίγες ώρες από την έναρξη του και το Sport24 σας παρουσιάζει τα "όπλα" των δικεφάλων για την σημερινή αναμέτρηση (21:00 conn-x sport).
Οι στρατηγοί μετράνε δυνάμεις
 

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει στη διάθεση του όλα τα επιθετικά του όπλα προκειμένου να χτυπήσει από το πρώτο ματς την πρόκριση και ο επαναληπτικός της Τούμπας να μην βάλει σε περιπέτειες την Ένωση. Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπαχά, Λεονάρντο, Μπερνς όλη η επιθετική γραμμή σε εγρήγορση!

Από την άλλη μεριά ο Μάκης Χάβος δεν θα έχει στη διάθεση του το μεγαλύτερο του όπλο, τον Αντελίνο Βιερίνια, λόγω θλάσης. Παρόλα αυτά οι Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Κουτσιανικούλης, Ελ Ζαρ δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι για τη μάχη του ΟΑΚΑ.

Τα όπλα...

Πάντα οι αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεχωρίζουν για το επιθετικό παιχνίδι και τα πολλά γκολ που σημειώνονται και σίγουρα οι πρωταγωνιστές βγαίνουν από την επιθετική γραμμή ή το... τέρμα.

Ας παρουσιάσουμε όμως τα βασικά χαρτιά των δύο προπονητών για την επιθετική τους γραμμή:

ΑΕΚ

Νίκος Λυμπερόπουλος: Τα λόγια είναι λίγα για τον αρχηγό της Ένωσης που αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν τον πήρε στο ματς με τον Εργοτελή στην Κρήτη προκειμένου να τον ξεκουράσει και να το "πετάξει" στην αρένα του ΟΑΚΑ. Με 11 γκολ τη φετινή χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις, είναι πηγή κινδύνου για οποιαδήποτε άμυνα.

Ίσμαελ Μπλάνκο: Το βαρύ πυροβολικό της ΑΕΚ στην γραμμή κρούσης. Ο Αργεντινός επιθετικός αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας για φέτος και παρότι έχει αδικηθεί από τις συμμετοχές στο σύνολο της χρονιάς, είναι σίγουρο πως στο σημερινό ματς θα ξεκινήσει βασικός. Άλλωστε έχει και καλή... σχέση με τον ΠΑΟΚ, καθώς σε 11 ματς έχει πετύχει 6 γκολ.

Νάτσο Σκοκο: Πρόκειται για τον παίκτη που μπορεί να κρίνει ένα ματς μόνος του. Εάν ο "υδραυλικός" βρεθεί στη μέρα του, έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε... καριέρες αμυντικών. Το μεγάλο θέμα όμως είναι το... εάν.

ΠΑΟΚ

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Το μεγάλο όπλο του Μάκη Χάβου για το σημερινό ματς. Ο διεθνής επιθετικός του δικεφάλου του Βορρά με την ταχύτητα του μπορεί να εκθέσει ανεπανόρθωτα τις αμυντικές γραμμές και σίγουρα η απουσία του Μανωλά που είναι πιο γρήγορος από Δέλλα και Νασούτι, είναι ένα μπόνους για τον βραχύσωμο επιθετικό.

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: Ο Βόσνιος επιθετικός αποτελεί τον killer του ΠΑΟΚ και τον παίκτη που πάντα θα έχει την ευκαιρία του στο ματς για να πετύχει γκολ. Σίγουρα αν δεν τον ταλαιπωρούσαν οι τραυματισμοί του θα ήταν ακόμα στο Καμπιονάτο.

Βλάνταν Ίβιτς: Δεν είναι επιθετικός, αλλά πάντα καταφέρνει να βρίσκεται στην επίθεση και να αποτελεί πηγή κινδύνου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό του, όταν όλη η αντίπαλη άμυνα κλείνει όλους τους χώρους για τους επιθετικούς, ο Βλάνταν βρίσκει την τρύπα και η ικανότητα του στο να μοιράζει ασίστ μπορεί κλέψει νίκες.

Οι... επικίνδυνες εκπλήξεις

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Είναι ο αντικαταστάτης του Βιειρίνια για τον ημιτελικό. Ο "Μέσι των φτωχών" μπορεί να μην βρίσκεται στο προσκήνιο και να πρέπει να γυρίσεις πολύ πίσω προκειμένου να ψάξεις την τελευταία του καλή εμφάνιση, παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έκανε ο Βασίλης με τον Εργοτέλη προκειμένου να πάρει την μεγάλη μεταγραφή. Η ιστορία του ποδοσφαίρου έχει δείξει πως σε τέτοια ματς τα αουτσάιντερ φτιάχνουν... καριέρα.

Νέιθαν Μπερνς: Ο Αυστραλός αποτελεί την ταχύτητα στην πτέρυγα της Ένωσης (προσωπικό μου πουλέν) και σίγουρα με το γκολ επί του Εργοτέλη θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του. Όπλο του το τρέξιμο με την μπάλα στα πόδια και σίγουρα ο Χιμένεθ θα πρέπει να τον εμπιστευτεί γιατί έχει να πάρει η ΑΕΚ πολλά από το "καγκουρό".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες