ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/3/11

Απίστευτο, ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ!


Tην ώρα που η οικονομική κρίση μαστίζει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, τα “αξιοπερίεργα” στην πολιτική ζωή της χώρας έρχονται το ένα μετά το άλλο στο φως της δημοσιότητας.
Απίστευτο, ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ!
Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης λάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, τη χρονιά δηλαδή που ήταν μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή ως υπουργός Πολιτισμού. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται από τη φορολογική του δήλωση. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης, στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2009 αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)» 6.434,49 ευρώ.

Επίσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008: «Άθροισμα καθαρών εισοδημάτων, που φορολογούνται με το ζ' ψήφισμα (βουλευτές - δικαστές)»: 35.308,20 ευρώ. Αξίζει να ανααφέρουμε πως εκείνη την περίοδο οι βουλευτές φορολογούνταν μόνο για το μισό του μισθού τους.
Και αυτά δεν είναι τα μόνα δηλωθέντα εισοδήματα. Όπως φαίνεται, δήλωσε από «μισθούς, ημερομίσθια κτλ» 13.740,96 ευρώ, ενώ από «επικουρικές συντάξεις, μερίσματα κτλ» 17.584,59 ευρώ και από εκμίσθωση κατοικιών 27.400 ευρώ!
Αναφέρεται επίσης ένα ποσό 70.000 ευρώ που προέρχεται από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή συναλλάγματος, δάνεια, δωρεές κλπ». Στη δήλωση του κ. Λιάπη αναφέρεται μάλιστα και η πισίνα, που διαθέτει, ως τεκμήριο: Τεκμαρτή δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης 11.600 ευρώ.
Αυτό πάντως που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το πώς έγινε δεκτή και πώς μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης μια φορολογική δήλωση στην οποία ενώ περιέχονται τόσο υψηλά εισοδήματα από διάφορες δραστηριότητες, υπάρχει και εισόδημα από ΕΚΑΣ!
Υπενθυμίζεται πως το Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης, το εισπράττουν κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να συμπληρώσουν την ομολογουμένως πενιχρή σύνταξή τους.







       
www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες