ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/3/11

Ρουκέτες κατά Ελλήνων


Για μιάμιση ώρα βίωσαν τον εφιάλτη της πειρατείας τα μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες. Οκτώ ένοπλοι επιτέθηκαν δύο φορές στο πλοίο, που τελικώς διέφυγε τον κίνδυνο χωρίς κανείς να τραυματιστεί.


Νέα επίθεση πειρατών κατά ελληνόκτητου πλοίου εκτυλίχθηκε 300 ναυτικά μίλια από το Ομάν. Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο "Aegea", που ανήκει στην εταιρεία ελληνικών συμφερόντων "Chandris (Hellas) INC" και είχε αναχωρήσει από την Ινδία για το Σουέζ κενό φορτίου.

Στο δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 Έλληνες και 3 Βρετανοί, με τους τελευταίους να αποτελούν την ομάδα ασφαλείας του πλοίου.
Για μιάμιση ώρα αντιμετώπισε τον εφιάλτη των πειρατών το "Aegea", που δέχθηκε επίθεση δύο φορές από οκτώ ενόπλους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος. Εναντίον του πλοίου έπεσαν πυροβολισμοί και τρεις ρουκέτες, εκ των οποίων οι δύο δεν βρήκαν τον στόχο τους και η τρίτη έπεσε στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου, χωρίς ευτυχώς να εκραγεί.
Τελικώς, ο καπετάνιος του πλοίου με κατάλληλους ελιγμούς κατάφερε να αποφύγει τους πειρατές, χωρίς κανείς εκ των επιβαινόντων να τραυματιστεί.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο θάλαμος του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας καθώς και η ευρωπαϊκή δύναμη κατά της πειρατείας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες