5/3/11

Γιατί δεν κλείνετε τους κλέφτες;ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ "ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ" ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ 2 ΕΥΡΩ!
Η φωτογραφία είναι από πρατήριο της εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου. Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται

Γιατί δεν κλείνετε τους κλέφτες;
η μέση τιμή κινείται πλέον στο 1,65 ευρώ και τούτο παρά το γεγονός ότι δεν δικαιολογείται από τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Αν υποθέσουμε πως ένα μέσο ΙΧ «καίει» 7.5 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα τότε με αυτήν την τιμή για να κάνεις την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκης χρειάζεσαι 150 ευρώ τουλάχιστον χωρίς να υπολογίζει κανείς τα διόδια.

Από την άλλη πλευρά η απόκλιση των τιμών της αμόλυβδης βενζίνης από πρατήριο σε πρατήριο φτάνει ακόμη και τα 27 λεπτά το λίτρο κι η μέση τιμή κυμαίνεται περίπου στα 1,65 ευρώ το λίτρο και τούτο παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση της αμόλυβδος στη διάρκεια του Φεβρουαρίου μειώθηκε κατά 20%.
Ηδη το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επιχειρεί έλεγχο σ΄όλη τη δομή της αγοράς, προσπαθώντας από την μία πλευρά να αντιμετωπίσει τις «πειραγμένες» αντλίες, το λαθρεμπόριο που βρίσκεται σε έξαρση και έμμεσα τις μεγάλες αποκλίσεις των τιμών.
www.newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες